Mainos

Metsästäjä tunnusti eläintarhan hirvien ampumisen – ei edes nähnyt toista

Norjassa kaksi eläintarhan hirveä tappanut metsästäjä on tunnustanut tekonsa poliisille. Miehen mukaan hän ei kuitenkaan tajunnut ampuvansa aidan läpi. Tapauksesta uutisoivat NRK ja The Local.

Mies tunnusti maanantaina poliisikuulusteluissa ampuneensa eläintarhassa ollutta hirveä. Teosta voi saada enimmillään vuoden vankeusrangaistuksen.

– Metsästäjä on tietoinen, että hän on rikkonut villieläinsäädöstä ampumalla uroshirven, joka seisoi eläintarhan aidan sisällä, Målselvin poliisia edustava Katrine Grimnes kommentoi NRK:lle.

– Hän on myös tunnustanut, että hän on todennäköisesti aiheuttanut ampumahaavat vasalle, joka jouduttiin myöhemmin lopettamaan. Mutta hän sanoi, ettei nähnyt vasaa missään vaiheessa.

Poliisin mukaan eläinlääkärin raportti tukee metsästäjän väitettä. Raportin mukaan luoti näyttäisi kulkeneen uroshirven läpi ja osuneen sitten vasaan.

Poliisin käynti ampumapaikalla tukee myös metsästäjän kertomusta siitä, että aidan havaitseminen paikan päällä on vaikeaa. Aita on paikalla osittain kasvillisuuden peitossa.

Ampumatilanteesta ei aiheutunut poliisin mukaan vaaraa ihmisille. Paikka, jossa hirvet ammuttiin on kaukana tiloista, johon eläintarhan yleisöllä on pääsy.

Poliisi aikoo kuulustella vielä toista metsästysseurueen jäsentä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.