Mainos

Metsäosakkeet hiljaisen pörssin nousijoina

Pörssiviikko alkoi hiljaisen kaupankäynnin merkeissä. Osakkeiden hinnat kallistuivat metsäosakkeiden ja Nokian johdolla keskimäärin 0,2 prosenttia, mutta maanantain vaihto jäi vaatimattomaan 156 miljoonaan markkaan.

Metsäosakkeet kallistuivat maanantaipörssissä keskimäärin 1,5 prosenttia. UPM-Kymmenen huippukurssi parani 2,50 markkaa 104,50 markkaan, ja osakkeen viimeinen vaihtokurssi ennen jälkipörssiä oli 104 markkaa.

Nokian osakkeet kallistuivat hieman toista markkaa, A-osake 177 markkaan ja K-osake 176,50 markkaan. Myös New Yorkissa Nokian osake vahvistui maanantain ensimmäisissä kaupoissa hieman. Vuoden huippuhinnat kirjattiin UPM-Kymmenen lisäksi Fordin, Metran B-sarjan ja Skopin osakkeille. Fordin vuosihuippu parani viisi markkaa 415 markkaan, Metran B-osakkeen markan 236 markkaan ja Skopin viisi penniä 95 penniin.

Monialayhtiöiden osakkeet olivat laskussa. Amerin päätöshinta laski 3,50 markkaa 100,50 markkaan, ja Askon pudotus oli viisi markkaa 225 markkaan. Myös Lassila & Tikanojan osake halpeni kymmenen markkaa 260 markkaan.

Päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 31 miljoonalla markalla. UPM-Kymmenen vaihto oli 23 miljoonaa, Valmetin 11 miljoonaa, Enson lähes 11 miljoonaa ja Amerin vajaat kymmenen miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.