Metsäkeskus aloittaa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut: "On viitteitä siitä, että valtionapu pienenee"

Hyvinvointialueiden talous kuralla - mikä ratkaisuksi? 10:51
Katso myös Huomenta Suomen haastattelu: Hyvinvointialueiden talous kuralla - mikä ratkaisuksi?

Neuvottelut voivat johtaa 80 työntekijän irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Johtajamukaan keskuksen säästötarve on useita miljoonia euroja.

Metsäkeskus käynnistää koko henkilöstöään koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 80 ihmisen irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. 

Metsäkeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin 540 ihmistä eri puolilla Suomea. Myös lomautukset ja työehtojen muutokset voivat tulla kyseeseen, ja neuvotteluissa huomioidaan myös luonnollinen poistuma. 

Metsäkeskus perustelee tiedotteessa neuvotteluita taloustilanteella, joka vaatii merkittäviä säästöjä. Lisäksi keskus kertoo uudistavansa toimintaansa ja palveluitaan.

– Toiminnan uudelleenjärjestelyssä huomioidaan digitalisoinnin tuomat mahdollisuudet sekä keskittyminen Suomen metsäkeskuksen ydintehtäviin, tiedotteessa perustellaan.

Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa maa- ja metsätalousministeriö, ja keskuksen tehtävänä on muun muassa jakaa tietoa Suomen metsistä ja valvoa metsälainsäädännön noudattamista.

Metsäkeskuksen johtaja Ari Eini kertoo STT:lle, että keskus tavoittelee usean miljoonan euron säästöjä.

– On viitteitä siitä, että valtionapu pienenee ensi vuodelle ja vielä vuodelle 2025 lisää, Eini kertoo.

Neuvottelut on määrä aloittaa ensi viikolla, ja Einin mukaan ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Metsäkeskus kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä, neuvoo metsien hoidossa, hyödyntämisessä ja suojelussa sekä valvoo metsiä koskevien lakien noudattamista, keskuksen verkkosivuilla kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat