Mainos

Metsähallitus totesi yhden riippusillan huonokuntoiseksi – tarkastus valmistui

Metsähallituksen riippusiltojen tarkastuksessa ei havaittu suuria puutteita. Kaksi kolmasosaa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnassa olevista silloista oli hyväkuntoisia, vajaa yksi kolmasosa keskinkertaisessa kunnossa ja yksi silta todettiin huonokuntoiseksi.

Kaksi kohdetta tarkasti ulkopuolinen ihminen, ja kaikki muut tarkasti Metsähallituksen edustaja.

Tarkastuksessa huonokuntoiseksi todettiin Savukosken Kolsankosken riippusilta, joka kuitenkin voidaan pitää edelleen käytössä. Sillan tarkastaneen ulkopuolisen asiantuntijan mukaan sillan kuntotarkastus pitää tehdä useammin ja sitä koskevat tiukennetut käyttörajoitteet.

Metsähallituksen hallinnassa on tällä hetkellä 32 riippusiltaa, joista yksi on käyttökiellossa. Lisäksi kaksi riippusiltaa purettiin kesän aikana.

Repoveden sillan ankkuritanko petti

Metsähallitus ilmoitti tarkastavansa kaikki riippusillat sen jälkeen, kun riippusilta sortui Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa heinäkuun alussa.

Asiantuntijaselvityksen mukaan riippusillan sortuma oli usean tekijän summa. Esimerkiksi sillan ankkuritanko oli asennettu virheelliseen asentoon.

Silta sortui osittain, kun sen kiinnityksessä käytetty ankkuritanko petti. Sillan riippuköysi ja kaidevaijeri olivat kiinnitettyinä ankkuritankoon.

Riippusillalla oli sen romahtaessa selvitysryhmän tietojen mukaan kuusi aikuista ja kaksi lasta. He eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Sortuman jälkeen riippusilta suljettiin ja purettiin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja