Metro: Tutkimus paljastaa - meditaatio tekee onnelliseksi!

Harvard Medical Schoolin tekemässä tutkimuksessa on todettu meditaation lisäävän veren virtausta aivokuoressa ja luovan myönteisiä tunteita, kuten onnellisuutta, kertoo Metro-lehti.

Metron haastattelema meditaatioguru Andy Puddicombe kertoo, että mietiskellen on mahdollista irtautua omien ajatusten oravanpyörästä. Meditaatio on tapa rauhoittaa mieli.

Buddhalaismunkkina Intian Himalajalla elellyt Puddicombe pitää tätä nykyä Lontoossa yritystä, ja hän työskentelee julkkisten, rokkareiden ja huippu-urheilijoiden meditaatio-ohjaajana.

Meditaatiossa keskitytään hiljaa olemisen ja keskittymisen opetteluun. Se rauhoittaa mielen.

– Tietyn rauhallisuusasteen saavuttaessasi mielesi kirkastuu ja ymmärrät, mitä ympärilläsi tapahtuu. Meditaatio tehostaa kaikkia ajatuksiamme tietoisuudesta oman itsensä ymmärtämiseen. Se vahvistaa myös myötäelämisen tunnetta. Kiteytettynä kyse on siitä, että tiedät mitä tunnet ja miksi tunnet niin, Puddicombe sanoo Metrolle.

Ajatukset virtaavat ohi kuin autot

Masennuksesta, ahdistuksesta, nukkumisvaikeuksista, riippuvuuksista, hallitsemattomasta vihasta ja korkeasta verenpaineesta kärsivät ihmiset ovat hakeneet Puddicombelta apua.

Meditaatiossa tarkkaillaan mieltä, tunteita ja ajatuksia. Mitään tunnetta ei kielletä, vaan pyritään ymmärtämään.

Puddicombe haastaa ajatusleikkiin. Ajatellaan tien poskessa istuvaa ihmistä laput silmillään. Hän kuulee metelin, on tietoinen stressistä ja ikävästä ympäristöstä, mutta on vain sen kaiken keskellä eikä voi nähdä mitään.

– Meditaatio vastaa hetkeä, jolloin poistat silmälaput. Tiellä näkemäsi autot ovat kuin ajatuksesi. Sinun tekee mieli pysäyttää ohi virtaava liikenne, mutta lopulta tyydytkin vain seuraamaan sitä omalta paikaltasi. Luot ajatuksillesi tilan, jossa mielesi saa rentoutua luonnollisella tavalla.

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja