Mainos

Meteorisade aiheutti räjähdyksen Venäjällä – yli 900 loukkaantunut

Venäjän meteoriräjähdyksessä loukkaantuneiden määrä on noussut jo yli 900:aan. Paikallisen viranomaisen mukaan loukkaantuneita on noin 950.

Aiemmin venäläinen RT-uutiskanava kertoi, että loukkaantuneista yli 100 on tarvinnut sairaalahoitoa. Kenenkään ei tiedetä kuolleen.

Asiantuntijoiden mukaan loukkaantuneiden määrä on poikkeuksellinen. Monet uhreista saivat vammoja räjähdyksen rikkomista ikkunalaseista.

Aineellisista vahingoista on raportoitu ainakin kuudessa kaupungissa, kertoivat viranomaiset. Tilanteen kartoitus Uralin alueella on yhä kesken.

Silminnäkijöiden mukaan nopeasti liikkuva kirkas kohde valaisi taivaan aamulla. Valo ja sitä seurannut savuvana näkyivät jopa 200 kilometrin päähän.

– Olin ajamassa töihin ja oli melko hämärää, mutta yhtäkkiä tuli valoisaa kuin päivällä. Sokaistuin kuin (vastaantulevan) auton valoista, kertoi Viktor Prokofjev Jekaterinburgista.

Pamaus tuntui laajalla alueella, erityisesti Tsheljabinskissa.

– Seisoin bussipysäkillä. Sitten tuli kirkas väläys, näin savujuovan taivaalla ja tunsin paineaallon joka rikkoi ikkunoita, kertoi Andreiksi esittäytynyt kaupunkilainen.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.