Rakennuksia vaurioitui räjähdyksessä Pietarissa, kuusi loukkaantui – aiheuttajaksi epäillään ukrainalaista droonia

Ukrainan lennokki-iskun epäillään vaurioittaneen asuinrakennuksia Pietarissa 2:03
Ukrainalaisen lennokin epäilllään vaurioittaneen asuinrakennuksia Pietarissa. Katso tästä Reutersin kuvaama video paikan päältä.

Venäjällä Pietarissa paikalliset asukkaat kertoivat kovasta räjähdyksestä alueella varhain lauantaiaamuna. Kaksi rakennusta on vauritoinut ja ihmisiä evakuoitu.

Pietarin kuvernööri Aleksandr Beglovin mukaan kaupungin koillisosassa oli sattunut "välikohtaus". Kuolonuhreja ei ollut, mutta asukkaat evakuoitiin asunnoistaan, Beglov sanoi selittämättä tilannetta sen tarkemmin.

Uutistoimisto AP:n mukaan kuusi ihmistä loukkaantui välikohtauksessa.

Uutistoimisto Reutersin paikan päällä ottamalla videolla näkyy vaurioitunut rakennuksen julkisivu, jonka ikkunat ovat räjähtäneet, parvekkeet vaurioituneet ja maassa näkyy lasinsirpaleita ja roskia.

Vaurioituneiden talojen asukkaat kertoivat Reutersille kuulleensa outoja ääniä, joita seurasi räjähdys ja tulipalo.

– Kuulin ensin vihellyksen, koska olin juuri avannut ikkunan, sitten tuli pamahdus, tulipalo ja asunto täynnä savua, ikkuna lensi ulos, paikallinen asukas Elena kertoi Reutersille.

Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat, että välikohtauksen on voinut aiheuttaa alas pudonnut ukrainalainen lennokki, joka oli matkalla kohti läheistä polttoainevarastoa. 

Venäjän viranomaisilta tai valtiollisilta tiedotusvälineiltä ei saatu tähän virallista vahvistusta. Esimerkiksi Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat