Meteoriitin epäillään tappaneen miehen Intiassa – tapaus ensimmäinen laatuaan

Intian viranomaiset kertovat meteoriitin iskeneen yksityisen koulun kampukselle ja tappaneen yhden ihmisen, uutisoi Ars Technica

Paikallisten tietojen mukaan bussikuljettaja kuoli lauantaina räjähdyksessä, jonka epäillään aiheutuneen pudonneesta meteoriitista. Räjähdyksen kerrotaan rikkoneen ikkunoita läheisistä rakennuksista ja ajoneuvoista. Kolmen muun kerrotaan loukkaantuneen tilanteessa.

Jos tutkijat varmistavat räjähdyksen johtuneen pudonneesta avaruuskivestä, kyseessä on ensimmäinen kirjattu meteoriitin aiheuttama kuolemantapaus.

Useat intialaiset julkaisut uutisoivat sunnuntaina, että maan eteläkärjessä sijaitsevan Tamil Nadun osavaltion pääministeri Jayalalithaa Jayaram on vahvistanut kuolemantapauksen johtuvan pudonneesta meteoriitista.

– Onnettomuus tapahtui eilen, kun meteoriitti putosi yksityisen insinöörikoulun kampukselle Velloren piirikunnan K Pantharappallin kylään, hän kertoi antamassaan lausunnossa.

Harvardin yliopiston ylläpitämä International Comet Quarterly -sivusto listaa pudonneiden avaruuskivien aiheuttamia läheltä piti -tilanteita.

Meteoriitin ei tiedetä aiheuttaneen kuolemantapauksia aiemmin. Taivaalta syöksyneet kappaleet ovat kuitenkin runnoneet rakennuksia ja jopa osuneet nukkuviin ihmisiin. 

Vuonna 2014 meteoriitti oli koitua laskuvarjohyppääjän kohtaloksi:

Laskuvarjohyppääjä oli törmätä meteoriittiin 0:52

Helsingissä kuljetettiin samana vuonna meteoriittia raitiovaunussa:

Meteoriittia kuljetettiin raitiovaunulla Helsingissä 1:34


Lue myös:

    Uusimmat