Mainos

Metalli ja Pro telakkapäätöksestä: Onneksi järki voitti

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kiittelee hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöstä kahden TUI-risteilijän rahoituksessa.

– Hallitukselta löytyi nyt viime hetkillä tarvittavaa toimintakykyä. Hallituksen päätökset toivottavasti varmistavat sen, että risteilijät todellakin rakennetaan Turussa STX:n telakalla, Aalto sanoo tiedotteessaan.

Metalliliiton puheenjohtaja korostaa, että tilausten rahoituksen järjestyminen on elinehto sille, että valtaosa suomalaisesta laivanrakennusosaamisesta voidaan pitää työllistettynä. Tilaukset tuovat työtä ja leipää tuhansille laivanrakentajille ja alihankkijoille. Samalla ne säteilevät ympäröivään yhteiskuntaan.

– Onneksi järki nyt voitti. Muuten vaarana olisin ollut, että valtaosa suomalaisesta monien vuosikymmenten ja vuosisatojenkin aikana syntyneestä laivateollisuuden osaamisesta olisi ollut uhattuna, Aalto kommentoi.

Metalliliiton puheenjohtaja antaa tunnustusta myös telakkayhtiölle ja telakan henkilökunnalle.

Myös työntekijöitä edustavan mmattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kehui hallituksen suoritusta.

– Hyvä, että hallituksesta löytyi tahtoa ja näkemystä säilyttää telakkateollisuus ja sen elintärkeät työpaikat Suomessa.

Rinne kertoi Pron tiedotteessa haluavansa myös kiittää Turun telakan henkilöstöä kärsivällisyydestä ja joustosta vaikeassa tilanteessa.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 26.2.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.