Mestis saa miljoonan euron pelastuspaketin – myös joukkuemäärää pyritään kasvattamaan

29:33
Tulosruudussa uutisoitiin SM-liigakauden päättymisestä ja sen talousvaikutuksista 13. maaliskuuta.

Mestis-seurat, Mestis-hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto ovat yhdessä laatineet koronavirusepidemian puhkeamisen jälkeen Mestistä koskevan pelastuspaketin, Jääkiekkoliitto tiedottaa. Sen yhteydessä Mestiksen joukkuemäärään pyritään kasvattamaan kahdella.  

Pelastuspaketin tarkoituksena on mahdollistaa Mestiksen jatkuvuus haastavissa ja nopeasti muuttuvissa olosuhteissa ilman vakavia toimintahäiriöitä.

– Tämän hetken arvio koronaviruksen aiheuttamista tulonmenetyksistä Mestis-seuroille on yhteensä noin 1,8 miljoonaa euroa. Tilanne vaatii nopeita, innovatiivisia ja paikoittain myös erittäin vaikeita päätöksiä, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro kertoo tiedotteessa.

Kyse on noin miljoonan euron suuruisista tukitoimista. Ne koostuvat muun muassa säästöistä, uusien tulovirtojen kanavoimisesta seuroille, suorasta rahallisesta tuesta ja vahvemmasta yhteistyöstä esimerkiksi markkinoinnissa. Mestikselle on perustettu myös erillinen reagointirahasto poikkeavia olosuhteita varten. 

Muutoksia sarjajärjestelmään

Lisäksi tukitoimet sisältävät muutoksia muun muassa sarjajärjestelmään, pelaamistapaan ja kokoonpanosääntöihin. 

– Sarjajärjestelmän osalta Jääkiekkoliiton liittohallitus on päättänyt, että Mestiksen joukkuemäärä pyritään kasvattamaan tulevalla kaudella 14:ään joukkueeseen. Kahta lisäpaikkaa tarjotaan Suomi-sarjan välieriin selvinneille joukkueille lisenssimenettelyn kautta, tiedotteessa todetaan.  

– Jos hakijoita on enemmän kuin kaksi, liitto valitsee talouden, olosuhteiden sekä urheilun arvioinnilla kaksi parhaaksi soveltuvaa hakijaa ja määrittää heille oikeuden hakea lisenssiä. Tällä toimenpiteellä turvataan sarjan jatkuvuus siinäkin tapauksessa että jokin seura joutuu kaikesta huolimatta luopumaan sarjapaikastaan.

Epävakaasta tilanteesta johtuen Mestiksessä ei pelata karsintoja kaudella 2020-2021. Liittohallitus korostaa tämän koskevan vain tulevaa kautta, ja päätökset kauden 2021-22 joukkuemäärästä pyritään tekemään viimeistään ensi kauden loppuun mennessä.

Tulevalla kaudella jokaisella joukkueella tulee olla vähintään kolme U20-ikäistä kenttäpelaajaa ottelua kohden. Tähän kiintiöön ei lasketa maalivahteja.

Lisäksi tulevan kauden otteluohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota matkakulujen pienentämiseen ja ottelutuottojen optimoimiseen.

– Jokaisessa kriisissä piilee aina myös mahdollisuus. On ollut ilo huomata, kuinka kaikki seurat ja Jääkiekkoliitto ovat yhdessä ja pyyteettömästi työskennelleet tämän yhteisen pelastuspaketin parissa tunteja säästelemättä, Aro kiittelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja