Mestaruustaistelu uuteen uskoon! Turkin rallin monsteripätkä koitui MM-sarjan kärkimiehen kohtaloksi – Elfyn Evans kiinni voitossa

Turkin MM-ralli on yhtä erikoiskoetta vaille valmis. Toiseksi viimeisenä ek:na ajettiin 38,15 kilometrin mittainen Cetibeli, joka oli aiheuttanut päivän ensimmäisellä ajokerralla WRC-kuljettajille kaikkiaan viisi rengasrikkoa ja kaksi keskeytystä.

Toisella ajokerralla Cetibeli koitui MM-sarjan kärkimiehen, Toyotan Sébastien Ogierin kohtaloksi. Kuusinkertainen maailmanmestari joutui keskeyttämään ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Rallissa kolmantena olleen Ogierin autosta katosi tehot noin 10 kilometrin kohdalla, ja vaikka Ogier yritti sinnikkäästi jatkaa, hänellä ei ollut lopulta muuta vaihtoehtoa kuin pysäyttää autonsa ek:n varteen noin 18 kilometrin kohdalla.

Ogierin jäädessä nollille tämän kauden mestaruustaistelu on menossa täysin uusiksi. Elfyn Evans oli Turkkiin lähdettäessä vain yhdeksän pisteen päässä tallikaveristaan, ja walesilainen on ennen viimeistä ek:ta kiinni täydessä 25 pisteen potissa.

Evansin johto toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on 36,9 sekuntia. Neuville teki toiseksi viimeiselle ek:lle rallin kuudennen pohja-aikansa ja löi Evansin 5,3 sekunnilla.

Sébastien Loeb on tuomassa Hyundaille toista palkintokorokesijoitusta kolmannella sijallaan.

Rallissa viidentenä ollut Toyotan Kalle Rovanperä ajoi 11. ek:n vain varmasti läpi, ja hän nousi Ogierin keskeytyksen johdosta neljännelle sijalle.

– Yritin olla varovainen. En ole tainnut koskaan ajaa ralliautolla näin hiljaa. Toivottavasti renkaat ovat hyvät ja voimme tehdä hyvän ajan Power Stagella, Rovanperä sanoi.

Rallin viimeinen erikoiskoe ajetaan kello 13.18 alkaen. Kyseessä on 6,22 kilometrin mittainen Power Stage, jolta viisi nopeinta kuittaa lisäpisteitä MM-sarjaan.

EK 11, TULOKSET:
1. Thierry Neuville, Hyundai 27:46,0
2. Elfyn Evans, Toyota +5,3
3. Sébastien Loeb, Hyundai +9,4
4. Kalle Rovanperä, Toyota +29,7
5. Esapekka Lappi, M-Sport +59,0
6. Gus Greensmith, M-Sport +1:06,3


TILANNE 11/12 EK:N JÄLKEEN:
1. Evans 2.38:40,6
2. Neuville +36,9
3. Loeb +55,5
4. Rovanperä +2:35,9
5. Greensmith +4:01,2
6. Lappi +4:38,2

Lue myös:

    Uusimmat