Mestaruusottelu vaihtui sairaalasänkyyn – UFC-tähti kertoo, kuinka hänen happiarvonsa alkoivat laskea: ”Yskin verta”

UFC:n höyhensarjan mestarin Alexander Volkanovskin piti puolustaa mestaruusvyötään kaksi viikkoa sitten Brian Ortegaa vastaan UFC 260 -tapahtumassa. Volkanovski kertoo ESPN:lle, miten rajuoireinen koronavirustartunta muutti kuitenkin suunnitelmat.

Volkanovski on jo toipumassa taudista, mutta hän haluaa kertoa tarinansa ollakseen varoittavana esimerkkinä taudin vaarallisuudesta. Volkanovski muistuttaa, että koronatauti voi olla vaaraksi myös hyväkuntoiselle ihmiselle.

– Jos olisin huonossa kunnossa tai ylipainoinen, se olisi voinut olla todella vakava paikka, Volkanovski sanoo.

Korona iski ottelijaan kesken kuumimman valmistautumisjakson maaliskuussa. Volkanovski sanoo kovien oireiden tulleen hänelle sokkina. Hänen tiimissään oli muitakin tartunnan saaneita, mutta muiden oireet eivät olleet samankaltaisia kuin hänellä.

– Olin sängyssä useita päiviä. Nukuin 12 saakka päivällä, enkä tehnyt mitään. En syönyt koko päivänä. Siitä tuli todella ikävää. Yskin verta ja hengittäminen oli vaikeaa.

Alkuun oireet olivat melko lieviä: päänsärkyä, kuumetta ja selkäkipuja. Pian miehen keuhkoihin alkoi sattua, myös hengittäminen teki kipeää. Yskiessä syljen joukossa näkyi pieniä määriä verta. Lääkäri totesi miehen sairastavan keuhkokuumetta.

Volkanovskin vointi oli kuitenkin verrattain hyvä, joten hän saattoi palata hotellilleen karanteeniin. Sitten oireet pahenivat. Mies ei kuitenkaan ottanut tilannetta täysin tosissaan.

– Kuume alkoi mennä ohi, mutta keuhkoihin alkoi sattua entistä enemmän. Keuhkoni menivät huonompaan kuntoon. Normaalisti happiarvoni ovat 99 tai 100, nyt arvot alkoivat laskea, hän kertoo.

– Aloin yskiä enemmän verta ja tiimini kehotti minua menemään sairaalaan. Olin itsepäinen ja sanoin vain, että katsotaan, miten tämä kehittyy. Happitasoni heittelehtivät ylös alas.

Lopulta Volkanovksi suostui lähtemään uudelleen sairaalaan, kun yskimisen mukana alkoi tulla entistä enemmän verta. Lääkäri totesi keuhkojen tulehduksen pahentuneen, ja Volkanovskille määrättiin antibiotteeja ja muita lääkkeitä ja hänet asetettiin eristyksiin sairaalassa.

Lääkkeet alkoivatkin tehota ja Volkanovskin kunto kohentui päivä päivältä. Nyt hän sanoo voivansa jo paljon paremmin. Ottelemaan Volkanovski ei ole ryhtymässä aivan hetkiseen. Kamppailu Ortegaa vastaan siirtyi tulevaisuuteen. Sen sijaan mies osallistuu The Ultimate Fighter -televisiosarjaan valmentajan roolissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja