Mestarihiihtäjä kehuu venäläissotilaita sankareiksi – julistaa tukea sodalle

Venäläinen kolminkertainen paralympiavoittaja Nikolai Poluhin tukee Venäjän toimia Ukrainassa ja julistaa venäläisten sotilaiden olevan sankareita.

Maastohiihdossa ja ampumahiihdossa menestystä saavuttanut Poluhin joutui muiden venäläisten sekä valkovenäläisten urheilijoiden tavoin sivuun Pekingin paralympialaisista Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan jäljiltä. Hän sanoi odottaneensa kisoja kahdeksan vuotta – kilpailtuaan viimeksi paralympialaisissa Sotshissa 2014.

– Olimme valmiina taistelemaan maamme puolesta Pekingin kilpailuissa. Meidän miehemme eivät saaneet kilpailla maastohiihdossa ja ampumahiihdossa 2018 joukkueena, vaikka olimme valmistautuneet todella lujaa ja unelmoimme maamme kunnian puolustamisesta. Olimme valmiina Kiinassa, mutta kaikki kääntyi odottamattomasti. Monet ottivat uutiset vastaan katkeruutta sieluissaan ja kyyneleet silmissään, Poluhin sanoi Venäjän paralympiakomitean tiedotteessa.

Poluhin lausui samassa tiedotteessa tukevia sanoja Venäjän sotimiselle Ukrainassa, vaikkei kommenteissa ollutkaan kertaakaan sanaa sota.

– Olemme ylpeitä maastamme. Suhtaudumme myötämielisesti kaikkiin Ukrainaa koskeviin päätöksiin. Koemme yhteenkuuluvuutta armeijamme kanssa! Meillä on kaksi tukipilaria – meidän Venäjän armeija ja meidän Venäjän laivasto. Olemme ylpeitä sotilaistamme ja virkailijoistamme, he ovat meidän sankareitamme. Tulen aina tukemaan maatani urheilijana, mestarina, kansalaisena ja isänä. Olen venäläinen, ja olen ylpeä siitä, Poluhin julisti.

Poluhin on saavuttanut paralympialaisissa kaksi kultaa maastohiihdon viestikilpailuissa ja yhden kullan henkilökohtaisessa ampumahiihtokilpailussa. Hänellä on lisäksi kaikkiaan kuusi paralympiahopeaa ja yksi paralympiapronssi. Mitalit ovat Vancouverista 2010 ja Sotshista 2014.

Yhdysvaltojen mukaan Venäjä rekrytoi taistelijoita Syyriasta – tuoreimmat tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan 7:47
Yhdysvaltojen mukaan Venäjä rekrytoi taistelijoita Syyriasta – tuoreimmat tiedot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat