Mestarien liigan tuloksilla järisyttävä vaikutus – Lukas Hradeckyn ryhmä voi varmistaa Saksalle jättipotin

Antonio Rüdiger sen varmistaa – Real Madrid rangaistuspotkukilpailusta Mestarien liigan välieriin 0:50
Katso: Antonio Rüdiger sen varmisti – Real Madrid jatkaa rangaistuspotkukilpailusta Mestarien liigan välieriin.

Mestarien liigassa nähtiin kahden englantilaisjoukkueen putoaminen keskiviikkoiltana, kun sekä Manchester City että Arsenal kärsivät ottelupareissaan tappiot. Englannin sijaan viiden joukkueen Mestarien liiga -kiintiöt ovat menossa ensi kaudeksi Manner-Eurooppaan.

Perinteisesti parhaista eurooppalaisista pääsarjoista on otettu kustakin neljä joukkuetta mukaan jalkapallon Mestarien liigaan, mutta ensi kaudeksi tilanteeseen tulee muutos, kun kaksi kärkimaata on saamassa tämän kauden menestyksen perusteella maanosan ykköskilpailuun viiden joukkueen kiintiön.

Pitkin kautta viiden joukkueen kiintiötä oli ennakoitu ainakin Englannille, jonka pääsarja Valioliiga pyörii tällä hetkellä täysin omilla talousluvuillaan. Menestys Euroopassa ei kuitenkaan ole ollut rahallisen mahdin mukaista, ja keskiviikon tappiot heikensivät maan asemaa vertailussa entisestään.

Manchester City ja Arsenal putosivat molemmat jatkosta, kun ensimmäisen kustannuksella välieriin Mestarien liigassa eteni espanjalainen Real Madrid, ja jälkimmäisen kukisti saksalaisjätti FC Bayern.

Englannin jäämisen kahden parhaan euromaan ulkopuolelle voi sinetöidä tänään Lukas Hradeckyn kipparoima Leverkusen, joka on matkustanut Lontooseen West Hamin vieraaksi Eurooppa-liigassa. Saksan mestaruuden viikonloppuna varmistanut Leverkusen johtaa otteluparia 2–0 avausosan jälkeen.

Samaan aikaan jatkosta Eurooppa-liigassa on putoamassa myös Liverpool, joka hävisi kotonaan pelatun avausosan italialaiselle Atalantalle tylysti 0–3.

Ennakkosuosikkina pidetyn Englannin sijaan tällä hetkellä näyttääkin vahvasti siltä, että viiden joukkueen kiintiön Mestarien liigaan ovat saamassa Italia ja Saksa.

Näin eri maat ovat pärjänneet Euroopassa

Italian Serie A:n viiden joukkueen Mestarien liiga -kiintiö näyttää olevan lähes varma, ja saattaa lukkiutua jo tänään. Vaikka yksikään italialaisjoukkue ei ole enää jatkossa Mestarien liigassa, Atalanta, Milan, Roma (Eurooppa-liiga) ja Fiorentina (Konferenssiliiga) pelaavat yhä Euroopassa torstaina.

Saksalla puolestaan on kaksi joukkuetta Mestarien liigan välierissä, kun sekä Dortmund että Bayern etenivät neljän joukkoon. Kuten tuli jo mainituksi, näiden lisäksi Leverkusen voi varmistaa paikkansa Eurooppa-liigan välierissä tänään West Hamia vastaan.

Englannin mahdollisuudet top 2 -sijoitukseen ovat käytännössä ohuimmat mahdolliset. Jos West Ham ja Liverpool eivät kykene venymään kahden ja kolmen maalin takamatkoiltaan, kaikki toivo euromenestyksestä lepää enää Konferenssiliigassa pelaavan Aston Villan harteilla. Senkin etumatka Lilleä vastaan on vain yhden maalin mittainen, ja tänään pelattava ratkaiseva osaottelu pelataan vieraalla maaperällä Ranskassa.

Espanjalla ei ole enää edes teoreettista mahdollisuutta kiilata itseään kahden parhaan euromaan joukkoon, vaikka Real Madrid porskuttaakin edelleen Mestarien liigassa. Tiistaina ratkenneet Mestarien liigan otteluparit tarjosivat La Liga -seurojen kampanjalle kuolettavan iskun, kun sekä Barcelona että Atlético putosivat jatkosta.

Sen sijaan mustalla hevosella Ranskan Ligue 1:llä on vielä teoreettinen sauma yltää viiden joukkueen kiintiön, jos tähdet osuvat kohdalleen. Paris Saint-Germainin (Mestarien liiga), Marseillen (Eurooppa-liiga) ja Lillen (Konferenssiliiga) pitäisi painella päätyyn asti, ja saksalaisseurojen puolestaan kompuroida yllättävästi.

Jos kaikki menee kuitenkin odotuksien mukaisesti, Italia ja Saksa ottavat paikkansa Euroopan kärkikaksikossa. Tällä hetkellä tilanteesta hyötyisivät viidensinä kotimaisissa sarjoissaan majailevat Borussia Dortmund ja AS Roma. 

Lue myös:

    Uusimmat