Lionel Messille sorvataan hurjaa sopimusta – The Athletic: Näin poikkeuksellisia ehtoja supertähdelle luvataan

Tunteikas hetki! Lionel Messi sai lämpimän halauksen MM-kullan ratkettua 0:16
Tunteikas hetki! Lionel Messi sai lämpimän halauksen MM-kullan ratkettua joulukuussa.

Lionel Messi on päättänyt siirtyä Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa pelaavan Inter Miamin riveihin. FC Barcelonan paluuhankkeesta ja Saudi-Arabian rahatulvasta kieltäytynyt megatähti on saamassa Yhdysvalloista The Athleticin mukaan monella tapaa poikkeuksellisen sopimuksen.

Lionel Messin ympärillä pyörinyt siirtosirkus ratkesi vihdoin keskiviikkona, kun maailman parhaaksi pelaajaksi seitsemän kertaa valittu argentiinalainen kertoi valinneensa seuraavaksi seurakseen Inter Miamin.

Messi myönsi halunneensa palata vielä kerran kotiin FC Barcelonan riveihin, mutta seuran epävakaa taloustilanne sai hyökkääjän pään kääntymään kohti länttä.

– Jos Barcelona-kuvio ei toimi, halusin lähteä pois Euroopasta, pois valokeilasta ja keskittyä enemmän perheeseeni, Messi myönsi.

– Minulla oli paljon toivoa siitä, että voisin palata, mutta sen jälkeen, mitä olen kokenut, ja miten lähdin, en halunnut enää joutua samaan tilanteeseen: odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu ja jättää tulevaisuuttani toisen ihmisen käsiin.

Saudi-Arabian rahahoukutuksen sijaan Messi valitsi Miamin, jossa hän saa The Athleticin tietojen mukaan monella tapaa erityisiä pykäliä sopimukseensa.

Urheilusivusto viittaa useaan lähteeseensä, joiden mukaan Messi on saamassa MLS:n kanssa kumppanuuden solmineelta Applelta merkittävän siivun kaikista sarjaa koskevista suoratoistotilauksista.

Apple ja MLS solmivat vastikään kymmenvuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 2,5 miljardia dollaria. Tiistaina Apple ilmoitti, että sen suoratoistopalvelussa julkaistaan neliosainen dokumenttisarja Messin MM-kisauurastuksesta.

Inter Miamin maksaman palkan ja Apple+:n MLS-tilausten lisäksi Messi saa siirrostaan merkittävän bonuksen Adidakselta, joka on sarjan suurimpia kaupallisia yhteistyökumppaneita. Lähteiden mukaan Adidas on luvannut Messille osuuden kaikesta urheilubrändin saamasta tuotosta, jonka voi katsoa liittyvän tähden MLS-kytkökseen.

Messi on ollut Adidaksen kanssa yhteistyössä vuodesta 2006 ja teki kenkävalmistajan kanssa elämän mittaisen sopimuksen vuonna 2017.

Messin saamat ehdot sopimukseen ovat potentiaalisesti hurjia taloudellisesti, sillä MLS:n kiinnostuksen odotetaan räjähtävän supertähden saapumisen myötä täysin uusiin mittoihin.

– Ajattelen häntä henkilönä, joka ylittää niin monia raja-aitoja, että hän voi olla suurempi kuin kukaan Yhdysvalloissa pelannut urheilija koskaan missään lajissa, MLS:n komissaari Don Garber arvioi aiemmin tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat