Mercedes-pomo kohutusta tallimääräyksestä: "Joskus jonkun pitää olla pahis – se olin minä tänään"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff selitteli Venäjän GP:ssä nähtyä kohuratkaisua, jossa talli käski suomalaiskuskia Valtteri Bottasta tekemään tilaa brittikuskille Lewis Hamiltonille. Wolff otti syyt niskoilleen.

Wolffin mukaan ennen kisaa talli oli painottanut sitä, että kuskit voivat kisata keskenään, ”kunhan he ovat varovaisia”.

– Sanoimme Valtterille, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti ja ajamme sijoilla yksi ja kaksi, niin jätämme järjestyksen sellaiseksi, kuten se oli kisan alussa, ellemme tunne uhkaa Sebastian Vettelin suunnalta, Wolff sanoi Racefansin mukaan.

Uhka ja paine toteutui, kun Vettel onnistui ohittamaan Hamiltonin varikkopysähdysten yhteydessä. Hamilton joutui hyökkäämään, minkä myötä Mercedes pelkäsi brittikuskin renkaiden kestävyyttä.

– Minun olisi pitänyt kutsua hänet kierrosta aikaisemmin sisään. Nyt pysähdys tuli liian myöhään ja menetimme sijan, Wolff harmitteli.

– Lewis teki kovasti töitä päästäkseen Sebastianin ohitse. Hän teki loistavan liikkeen, mutta samalla hänen renkaisiin tuli rakkuloita. Valtteri oli hänen edessä paremmassa kunnossa olevilla renkailla ja Sebastian painosti Lewisia samaan aikaan, Wolff taustoitti tallimääräystä edeltänyttä tilannetta.

Mercedes päätti suojella Hamiltonia laittamalla Bottaksen Vettelin eteen.

Wolffilta kysyttiin sitä, miettikö talli järjestyksen muuttamista takaisin sellaiseksi, missä se oli ennen tallimääräystä.

Mercedes teki samanlaisen tempun viime vuonna Unkarissa. Tuolloin Bottas päästi Hamiltonin edelleen, jotta Hamilton pääsi yrittämään Ferrari-kuski Kimi Räikkösen ohitusta. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja Hamilton päästi viimeisellä kierroksella Bottaksen ohitseen.

– Silloin sanoimme, että ”jos hän ei pääse Räikkösen ohitse, käännämme sijoituksen normaaleiksi”. Halusin pitää sanani, mutta se oli Budapest ja kauden keskivaihe. Nyt olemme Sotshissa ja kauden loppupäässä. Mietimme tuota, mutta loppupeleissä on pakko ajatella järkevästi mestaruuden kannalta. Koska jos lopussa ero on viisi pistettä ja ne ovat toiseen suuntaan, niin silloin olet maailman isoin idiootti, kun olet laittanut arvojärjestyksessä Valtterin yksittäisen voiton mestaruuden edelle, Wolff mietti.

Mercedes-pomo otti syyt niskoilleen tapauksen osalta.

– Joskus jonkun pitää olla pahis ja se olin minä tänään, Wolff sanoi suoraan.

– Asiaa pitää miettiä siltä kannalta, että haluanko olla pahis yhtenä sunnuntaina vai haluanko olla idiootti Abu Dhabissa? Haluan olla mieluimmin pahis tänään, enkä idiootti kauden lopussa, Mersu-pomo mietti. 




Lue myös:

    Uusimmat