Mainos

Merkel: Pakolaisten palattava kotiin sodan ja konfliktien päätyttyä

Saksan liittokansleri Angela Merkel yritti vaimentaa pakolaispolitiikkaa kritisoineita väittämällä, että suurin osa irakilaisista ja syyrialaisista pakolaisista palaa kotiin, kun konfliktit heidän kotimaissaan ovat ohi.

Angela Merkel on vastustanut joiltain Saksan konservatiiveilta tullutta painostusta sulkea maan rajat.

Saksassa ollaan tällä hetkellä huolissaan siitä, kuinka maa sopeutuu 1,1 miljoonaan viime vuonna saapuneeseen pakolaiseen. Keskusteluun on tullut mukaan myös turvallisuus- ja rikosnäkökulmia Kölnin uutenavuotena tapahtuneiden ahdistelutapausten jälkeen.

Merkelin mukaan keskustelussa olisi tärkeää korostaa sitä, kuinka suurimman osan pakolaisista sallitaan olla maassa vain tietyn aikaa.

– Meidän pitää... sanoa ihmisille, että tämä on väliaikainen asuinratkaisu ja me oletamme, että kun Syyriassa on jälleen rauha ja Isis on kukistettu Irakissa, että he menevät takaisin maahansa, Merkel kommentoi.

Merkel sanoi, että Saksaan 1990-luvulla entisestä Jugoslaviasta tulleista pakolaisista 70 prosenttia on palannut takaisin.

CSU-puolueen johtaja Horst Seehofer on uhannut haastaa Saksan hallituksen oikeuteen, mikäli turvapaikanhakijamääriä ei rajoiteta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.