Mainos

Merivoimat tilasi ohjusveneen

Aker Finnyards rakentaa merivoimille kolmannen Hamina-luokan ohjusveneen. Aluksen hinta on 19,5 miljoonaa euroa, ja se toimitetaan merivoimille syksyllä 2005, Pääesikunta kertoo tiedotteessaan. Sopimus tilauksesta on allekirjoitettu tänään.

Sopimukseen sisältyy myös optio neljännestä Hamina-luokan veneestä, jonka laitteista osa hankitaan kustannusten ja toimitusaikojen minimoimiseksi yhtä aikaa nyt tilatun veneen varusteiden kanssa. Optioalukseen tilatut laitteet maksavat noin 3,9 miljoonaa euroa. Samalla tehtiin sopimus viime keväänä valmistuneen ohjusvene Tornion asejärjestelmien asennuksesta. Tämän sopimuksen arvo on noin 2,9 miljoonaa euroa, ja työ valmistunee tammikuun 2005 loppuun mennessä. Nyt tehdyt tilaukset takaavat Aker Finnyardsin Rauman telakalle töitä yhteensä noin 260 henkilötyövuoden verran.

Toimitusjohtaja Yrjö Julinin mukaan telakan tilauskannan arvo nousee uudet tilaukset mukaan lukien noin 332 miljoonaan euroon. Ensi vuonna telakka toimittaa yhden risteilijän ja yhden risteilylautan, ja lokakuussa yhtiö on allekirjoittanut Silja Linen kanssa esisopimuksen Finnjetin muutostöistä. Aker Finnyards on rakentanut merivoimille jo kaksi Hamina-luokan alusta, joista ohjusvene Hamina luovutettiin 1998 ja ohjusvene Tornio toukokuussa 2003.

Hamina-luokan veneet ovat 51 metriä pitkiä ja kahdeksan metriä leveitä. Enimmillään 30 solmun nopeuteen yltävät alukset aseistetaan meri- ja ilmatorjuntaohjuksilla sekä 57 millimetrin tykeillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.