Mainos

Meritursas sen kertoo: Suomi voittaa maailmanmestaruuden

No nyt tulee kova lupaus jääkiekon MM-kisoista. Nimittäin Helsingin Sea Lifen tuorein tulokas meritursas Jacques (tuttavallisemmin Jakki) on sanansa sanonut. Hänen mukaansa Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden.

Ai miten niin meritursas voi näin sanoa? Sea Lifen työntekijät laittoivat Jakin altaaseen neljä jääkiekon MM-kisojen semifinalistimaan lippua, joista sen toivottiin valitsevan voittajan.

Jakin valinta oli erittäin selvä, sillä heti Suomen lipun ilmestyessä altaaseen, se tarrasi siihen hurjasti kiinni kaikilla lonkeroillaan. Tursas retuutti lipun mukanaan jopa pesäkoloonsa asti ja suorastaan taisteli vastaan, kun Sea Lifen henkilökunta yritti ottaa siltä lippua pois.

Toisten semifinalistimaiden lippuihin Jakki tunsi lähinnä häilyvää mielenkiintoa, mutta ei takertunut niihin missään vaiheessa.

Jakki itse saapui Helsinkiin viime viikolla Ranskan rannikolta.

Meritursaat eli kansanomaisemmin mustekalat ovat hyvin älykkäitä ja pystyvät ratkomaan visaisiakin ongelmia, kuten avaamaan purkkeja ja tarttumaan esineisiin.

Merieläimeksi poikkeuksellisen älykkään tursaan ennustajankyvyt eivät ole siis täysin tuulesta temmattuja. Ennustaja-mustekaloja on Sea Life -keskuksissa tavattu ennenkin, sillä Sea Life Oberhausenin Paul-mustekala ennusti kesällä 2010 Espanjan maailmanmestaruuden jalkapallossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.