Mainos

Merimiesunioni: Miksi ruotsalaiset hoitavat suomalaismurtajien työt?

Suomen Merimiesunioni ihmettelee, miksi suomalaismurtaja Urho on siirretty Ruotsin Luulajaan parkkiin ja samaan aikaan ruotsalaismurtajat hoitavat suomalaisten töitä.

Merimiesunionin mukaan jäänmurtaja Urho avusti kauppalaivoja Perämerellä täyttä vauhtia vielä helmikuussa, jossa jäitä on ollut normaaliin tapaan. Maaliskuun alussa liikennevirasto kuitenkin päätti siirtää Urhon yllättäen makaamaan Ruotsin puolelle Luulajaan

Liitto sanoo tiedoteteessaan, että maaliskuun alussa Perämerellä liikkui ruotsalaisia jäänmurtajia, jotka avustavat Suomen puolella satamiimme saapuvia kauppalaivoja.

– Suomi ja Ruotsi tekivät 20-vuotisen yhteistyösopimuksen jäänmurtopalveluiden kehittämisestä maiden välillä, mutta ei kai sopimus sentään edellytä, että annamme omat työmme muille ja jäämme itse työttömiksi, Merimies-Unionin pääluottamus, Rauno Mutka kysyy.

"Yhtä vähemmällä pärjätään"

Liikenneviraston mukaan tällä hetkellä töitä ei ole kolmelle murtajalle.

– Yhtä vähemmällä murtajalla pärjätään Perämerellä. Tällä hetkellä kolmelle murtajalle on töitä. Yksi niistä, Arctian Voima toimii Kotkassa, Otso ja Kontio puolestaan Kemi-Tornion suunnalla, talvimerenkulun päällikkö Jarkko Toivola sanoo MTV Uutisille. 


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.