Mereneläviä vietnamilaisittain"Hot Pot"

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana Tanja Löppönen

500 g pakastettua äyriäissekotusta
(simpukoita, tiikeriravunpyrstöjä, scampeja mustekalaa)
2 tl tuoretta chiliä
2 valkosipulin kynttä
auringonkukkaöljyä
2 rkl currytahnaa
1 1/2 l kalalientä
1/2 tl sokeria
1 tuore lemon grass (tai raastettua limetin kuorta)
6 kaffir lime - lehteä (tai yhden limetin mehu)
tuoretta chiliä
3 rkl kalakastiketta
125 g lasinuudeleita (vermiselliä)
175 g minimaissia
kevätsipulia tai purjoa

1. Sulata äyriäisskeotus.
2. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipuli. Hienonna chili ja valkosipuli.
3. Kuumenna wokkipannulla öljy, lisää chili, valkosipuli ja äyriäissekoitus. Paista hetki ja pane seos toiseen astiaan.
4. Viipaloi lemon grass ja pane nuudelit kylmään veteen likoamaan.
5. Kuumenna tilkka öljyä wokkipannulla, lisää currytahna ja paista hetki.
6. Lisää kalaliemi, sokeri, lemon grass, limen lehdet, chili ja kalakastike. Kiehauta.
7. Lisää nuudelit ja keitä 1 minuutti.
8. Lisää äyriäissekoitus ja minimaissit, pane kansi päälle ja keitä noin 4 minuuttia.
9. Koristele kevätsipulilla ja tarjoa kuumana.

Lue myös:

    Uusimmat