Lewis Hamilton ja Nico Rosberg jälleen kilpakumppaneita, entinen suomalaiskuski palkattu tärkeään rooliin – "Edustaa mahtavia mahdollisuuksia"

F1-maailmanmestarit ja entiset Mercedes-tallikaverit Nico Rosberg ja Lewis Hamilton palaavat jälleen kilpakumppaneiksi, kun kaksikko osallistuu sähkömaastoautojen Extreme E -sarjan ensimmäiselle kaudelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rosberg eläköityi formula ykkösistä lyötyään Hamiltonin maailmanmestarustaistelussa vuonna 2016. Torstaina hän vahvisti tallinsa Rosberg Xtreme Racingin (RXR) olevan yhdeksäs tiimi Extreme E -sarjan avauskaudella.

Sarja kertoi puolestaan syyskuussa, että seitsemänteen F1-maailmanmestaruuteensa matkalla oleva Hamilton aikoo viedä X44-tiiminsä syrjäisiin ja vaarallisiin ympäristöihin.

Molemmat kuljettajat ovat profiloituneet kestävän kehityksen ja ympäristöarvojen puolestapuhujina.

Saksalainen on myös osakkeenomistaja Extreme E -sarjan pomon Alejandro Agagin perustamassa sähköautojen Formula E -sarjassa, jossa on alkamassa kaikkiaan seitsemäs kausi.

– Olemme puhuneet tästä projektista kuukausia ja olemme innoissamme, että hän (Rosberg) on valinnut Extreme E -sarjan paluupaikakseen moottoriurheiluun oman tallinsa perustajana ja toimitusjohtajana, espanjalainen Agag sanoi.

Hamilton itse ei aja tai osallistu operatiiviseen toimintaan tallissaan. Rosberg puolestaan valvoo RXR-tallinsa kehitystyötä tallin perustajana ja toimitusjohtajana.

Rosbergin tiimin tallipäällikkönä toimii suomalainen Kimmo Liimatainen, joka on toiminut vuonna 2002 päättyneen kilpauransa jälkeen DTM-sarjassa kilpailevan Team Rosbergin tiimimanagerina. 

– Sarja edustaa mahtavia mahdollisuuksia - ei ainoastaan kasvattaa kuljettajien tietoisuutta, mutta myös inspiroida toimintaan taistelussa planeettamme suurinta yksittäistä uhkaa, ilmastonmuutosta, vastaan, Rosberg sanoi tiedotteessa.

– Eläköidyttyäni formula ykkösistä olen omistanut urani kestävän kehityksen teknologialle. Tämän yhdistäminen kilpailemisen intohimooni on uskomattoman tyydyttävää, saksalainen sanoi.

Extreme E -sarjan viisi ilman katsojia järjestettävää kilpailua lähetetään televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Kilpailupaikkoina ovat Länsi-Afrikka, Brasilian sademetsä, Grönlanti, Saudi-Arabian aavikot ja Nepalin vuoret.  

Kaikki kilpailupaikat ovat joko valmiiksi vaurioituneita tai meren pinnan nousun kaltaisen uhan kohteena.

Jokaisessa tallissa on sekä mies- että naiskuljettaja, ja tiimit ajavat keskenään identtisillä maastoautoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja