F1-lehdistökatsaus: Mestaruus voitetaan lauantaisin

Räikkönen ohittaa Bottaksen 0:33

Ferrarin nousu Mercedeksen kantaan tämän vahvuuksiin kuuluvalla Span radalla oli tärkein huomio kansainvälisessä F1-mediassa sunnuntain Belgian GP:n jälkeen.

Lewis Hamilton ajoi odotetusti paalulta voittoon, muttei pystynyt missään kohtaa ravistamaan Sebastian Vettelin Ferraria kintereiltään. Red Bullin Daniel Ricciardo onnistui loikkaamaan loppupuolen uusintalähdössä kolmanneksi ohi Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen.

Italiassa Ferrarin kykyä vastata Mercedeksen vauhtiin nopealla radalla pidettiin laajalti puolivoittona, sillä saksalaistalli lähti kisaan selvänä ennakkosuosikkina.

– Vettel lähtee Spasta lyötynä, mutta täynnä itseluottamusta. Nimittäin Mercedes-ystävällisellä radalla oli pelkoa Silvestonen tyylisestä tyrmäyksestä, kirjoittaa La Gazzetta dello Sportin Umberto Zapelloni.

Brittilehti Autosportin kolumnisti Ben Anderson pitää loppukautta kutkuttavana, jos Ferrari onnistuu jäljellä olevassa moottoripäivityksessään. Mercedes otti jo Spassa käyttöön kauden viimeisen moottorinsa.

– Ferrarin täytyy nyt suunnitella kaiken irti repimistä SF70H:sta kotikisassaan Monzassa. Jos se onnistuu kuromaan aika-ajoissa eron Mercedekseen kiinni, Ferrarilla on todellinen mahdollisuus tulla vielä isommaksi uhaksi jäljellä olevilla vauhtiradoilla, Anderson toteaa.

Corriere dello Sportin Autosprint-lehti näkee tällä kertaa voiton johtuneen enemmän Hamiltonin kuin auton tekemästä erosta. Tiukassa taistelussa aika-ajot ratkaisevat, joten Sky Sports Italian asiantuntija Leo Turrini muistuttaa blogissaan, että maailmanmestaruus ratkaistaan nyt lauantain tulosten perusteella.

– Jos punainen olisi paalulla, Seb voittaisi. Kolme paalupaikkaa 12 kisasta ei ole huonosti ainakaan aiempaan nähden, mutta on riski, että se ei ole tarpeeksi, Turrini sanoo.

Hamilton tarvitsi voiton välttämättä

Lewis Hamiltonin viikonloppu hipoi jälleen täydellistä, mutta britin takaraivossa on pakko tuntua pieni epäilys siitä, miten Vettel lyödään loppukauden kahdeksan kisan aikana. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta viikon kuluttua jo vähintään tasoihin MM-pisteissä, jos onnistuu voittamaan kisan Monzassa.

– Tämä voitto oli tärkeä. Jos Vettel olisi ohittanut Hamiltonin jommassakummassa tilanteessa, jossa Ferrari pääsi Mercedeksen rinnalle Eau Rougessa ja Kemmel-suoralla, Vettel olisi päässyt ensi viikonlopun kotikisaansa 21 pisteen johdossa seitsemän sijasta. Siitä olisi Hamiltonin ollut vaikea enää nousta. Ja hän tiesi sen, kommentoi BBC:n F1-toimituksen päällikkö Andrew Benson.

Saksalainen uutistoimisto DPA arvioi Mercedeksen olevan kuitenkin hienoisessa etulyöntiasemassa Italiassa, mutta siellä sen on juuri onnistuttava.

– On mahdollista kuvitella, että Mercedes on Monzan huippunopealla radalla taas vähän edellä, mutta siitä ei enää ole takeita. Sitten Singaporessa, joka on ensimmäinen kisa jäljellä olevista, ajetaan tiukkamutkaisella radalla, joka on ennalta määrätty Ferrarin voitettavaksi.

Suomi-loma vie mehut suomalaisestakin

Suomalaisittain kisa ei jättänyt lehtien sivuille kovinkaan maireita arvioita. Räikkösen moka ratkaisevalla aika-ajokierroksella sekä rangaistus ylinopeudesta keltaisten lippujen aikana olivat ikäviä virheitä, mutta Sky Italia palkitsi hänet kuitenkin seiskalla pelkästään Bottas-ohituksen ansiosta.

– Kimin kannalta oli onni, että Bottas sai vielä huonomman uusintalähdön, Gazzettan Zapelloni sanoo.

Bottas sen sijaan sai viitoset useammaltakin italialaissivustolta.

– Tässä näkee, että Suomessa vietetty loma vie myös suomalaiselta tajun kankaalle, irvailee Giorgio Terruzzi.

– Valtteri auttaa Italian GP:stä lähtien Lewisia, koska hänen eronsa Vetteliin on kasvanut 41 pisteeseen. Bottas on Mercedekselle tärkeä valmistajien MM-tittelin varmistamisessa, näkee Motorsport.comin Roberto Chinchero.

Lue myös:

    Uusimmat