Menestynyt muodinluoja: Nämä ovat kesän kuumimmat trendit

Kenkäsuunnittelija Aki Choklat vieraili perjantaina 12. huhtikuuta Huomenta Suomen lähetyksessä, ja kertoi AVAn lukijoille kuluvan vuoden trendit. Entä mitä ei kannata laittaa jalkaansa tänä kesänä?

Kenkäsuunnittelija Aki Choklat kertoo, että kuluvan vuoden trendeistä huokuu yksinkertaisuus.

– Kaikki odottivat, mitä Diorin talosta tulee Johan Gallianon lähdön jälkeen. Hyvin voimakas siluetti joka sieltä tuli, on back to basics. Monet talot tekevät yksinkertaista, puhdasta siluettia,kertooAki Choklat.

Choklatia kiinnosti, minkä takia yksinkertaisuus on nyt niin suosittua, vaikka rinnalla on koristeina myös paljon barokkimaista kuosia. Myös raidat ovat olleet viimeisten sesonkien aikana suosittuja ja trendi jatkuu yhä. Sillä ei ole väliä, minkälaista raita on, tai mihin suuntaan se menee.

– Mietin, minkä takia trendi on enemmän kuosiin liittyvää, kuin siluettiin ja elämäntapaan liittyvää trendiä. Mutta kaikki on vähän niin kuin nähty. Suunnittelijoilla ei ole mitään muuta, kuin tarinan kertominen kuosin kautta, Choklat pohtii.

– Se on kivaa, ja tarkoittaa, että jotain uutta on tulossa tämän jälkeen, Choklat muistuttaa.

Kesän trendeissä on paljon nahkaa, mikä myöskin viestii uudesta muutoksesta trendirintamalla.

– Nahka kesäkäytössä viittaa siihen, onko sesongilla vähemmän merkitystä tulevaisuudessa? Talvituotteita voi käyttää kesällä ja kesätuotteita talvella. Yksi hyvä esimerkki tästä ovat Celinen kevät–kesä-kengät, jotka on tehty turkiksesta. Celine on valmistanut myös sandaaleja turkiksesta.

Choklat kertookin, että tulevaisuuden sesongittomuutta ja sen merkitystä pyritään analysoimaan syvemmin. Mitä sitten on niin last season, ettei sitä tänä kesänä kannata laittaa jalkaansa?

– En viitsi mainita muovikenkämerkkejä, mutta olisi kiva, jos voisi päästä irti massatuotteesta. Tarjontaa ja mahdollisuuksia on kenkäkaupoissa niin paljon, että voi hakea indie-tyyliä. Itseään voi edustaa kenkien kautta.

Miten sitten löytää oman tyylisensä kengät?

– Minut kutsuttiin todella hienoon tilaisuuteen ensi viikolla, jossa on johtavia muotiakateemikoita. Kerrottiin, että pukeutumiskoodi on elegantti. Kun kysyin mitä se tarkoittaa, vastattiin, ettei ole väliä mitä on päällä, vaan se attitude, miten pidät sitä päällä.

Choklat muistuttaa, että sama pätee myös kenkiin.

– Se, miten pidät tuotteita jalassa, on tärkeämpää kuin tuote.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Siiri L'Ecuyer, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat