Melissa sai yllättävän puhelun parhaan ystävänsä mieheltä – sai järkyttäviä uutisia: "Jos olisin sinä, haluaisin tietää"

Amerikkalaisnainen joutui kuulemaan järkyttäviä uutisia parhaan ystävänsä aviomieheltä.

Yhdysvaltalainen Melissa Davis kuuli parhaan ystävänsä mieheltä kuusi vuotta sitten järkyttävän uutisen, joka romutti hänen elämänsä täysin.

Davis kertoo Love What Matters -sivustolla, että hänen elämänsä oli ennen uutista onnellinen ja työntäyteinen. Hän oli kahden pienen tytön äiti, jonka mies matkusteli työnsä puolesta paljon. Davis nautti äitiydestä ja uppoutui siihen täysin.

Eräänä päivänä hän oli tytärtensä kanssa matkalla esikoisensa jalkapalloharjoituksiin, kun puhelin soi. Soittaja oli Davisin parhaan ystävän mies, joka pahoitteli joutuessaan kertomaan ikävän uutisen.

– Hän sanoi: "Jos olisin sinä, haluaisin tietää." Olin täysin hämmentynyt, ja hän meni asiaan. Hän kertoi katsoneensa jotakin vaimonsa puhelimesta ja huomanneensa tekstiviestejä vaimon ja minun mieheni välillä, Davis kirjoittaa.

Mies kertoi yksityiskohtia viesteistä, ja Davis tajusi joutuneensa petetyksi.

– Lopetin puhelun ja itkin hiljaa aurinkolasieni takana. Olin shokissa, tuntui, kuin olisin katsonut maailmaa kalamaljan sisältä. Näin asiat, mutta ne olivat epäselviä, kuulin, mutta äänet olivat vaimeita.

Häpeä ja järkytys vaivasivat kauan

Ensimmäiseksi Davis lähti lastensa kanssa viikoksi isoäitinsä luokse. Siellä stressi ja häpeä iskivät niin voimakkaasti, että hänen kehonsa lakkasi tuottamasta maitoa kuopukselle. Hän kertoo myös peseytyneensä pakonomaisesti jopa 12 kertaa päivässä, koska tunsi itsensä tapahtuneen takia likaiseksi.

Kun perhe palasi kotiin miehen luokse, alkoi selvitä, että kyse ei ollut vain yhdestä syrjähypystä, vaan naisia oli ollut lukematon määrä. Myös monet Davisin omista ystävistä olivat olleet miehen kanssa tekemisissä.

Pahimmassa tuskassaan Davis kertoo jopa pohtineensa, riittäisivätkö kaapista löytyvät lääkkeet lopettamaan kaiken. Hän kärsi voimakkaasta ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista ja kysyi jatkuvasti itseltään, miksi mies oli pettänyt hänet.

Avioliitto ei kestänyt. Pariskunta erosi ja Davisista tuli tytärten yksinhuoltaja. Vuosien kuluessa ahdistus ja pelot helpottivat, mutta edelleen jokin vaivasi.

– Rukoilin luojaa näyttämään, miksi se kaikki oikein tapahtui, siihen täytyi olla jokin suurempi syy, jota en vielä ymmärtänyt.

Ratkaisu löytyi toisten auttamisesta

Lopulta kokemuksille alkoi löytyä merkitystä: monet Davisin ystävät kamppailivat samojen asioiden kanssa, ja hän osasi kaiken kokeneena auttaa ja tukea.

Hän ymmärsi haluavansa tarjota apua laajemminkin ja perusti lopulta sivuston nimeltä After the Affair (suomeksi: Syrjähypyn jälkeen) auttaakseen muita saman kokeneita.

Nyt Davis työskentelee apua kaipaavien kanssa.

– Kun muistelen niitä vuosia, joina itkin komerossa tai käytin tuntikausia ehostautumiseen, jottei kukaan näkisi, että sisäisesti olin kuollut, näen pienen tytön, joka vain kaipasi jotakuta kertomaan, mitä tehdä. Minä haluan – ei, minun täytyy saada tehdä se muille, Davis sanoo.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat