Meikkitaiteilijan joululahjavinkit

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa viime hetken joululahjavinkkejä ja neuvoo muun muassa, kuinka tehdään juhlameikki.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Kulmakarvojen avulla sopusointua kasvoille

Hei! Olisiko mitään sellaista tiettyä muotoa kulmakarvoille, joka korostaisi silmiä, mutta ei nenää, joka itselläni on hieman perunamainen?

Riian vastaus:

Siipimäinen ja hieman kulmikas kulmakarvan muoto on aina tyylikäs ja sopii useammille kasvonpiirteille. Kokeile nyppiä kulmiasi siipimäiseen muotoon, mutta älä nypi niitä kuitenkaan liian kapeiksi.

Paras sivellinmateriaali

Moikka! Minua kiinnostaisi, mikä sivellinmateriaali on paras meikissä? Iho ärsyyntyy helposti käyttäessä erilaisia siveltimiä.

Riian vastaus:

Luonnonmateriaalit ovat mielestäni parhaita siveltimissä. Synteettinen karva on usein vähän kovan tuntuista ja saattaa ärsyttää ihoa. Panosta siis muutamaan laadukkaaseen siveltimeen ja pidä niistä hyvää huolta pesemällä ne pari kertaa viikossa Marseille-saippualla. Se pitää siveltimien karvan pehmeänä ja puhdistaa hyvin.

Luomet piiloon

Hei! Olen melkein nelikymppinen nainen joka omistaa kuivan ja luomisen ihon. Millä tuotteilla saan osan luomista piiloon?

Riian vastaus:

Luomia on hyvin vaikea peittää meikillä. Jos kuitenkin haluat tehdä niin, sinun kannattaa hankkia peitevoide, joka on tarkoitettu tatuointien, luomien ja pigmenttiläiskien peittämiseen. Tällaisissa erikoispeiteaineissa on pigmenttiä niin suuri osa, että niillä peittäminen kyllä onnistuu, mutta lopputuloksesta saattaa tulla hieman paksun näköinen.

Juhlasilmämeikki sammaleenvihreille silmille

Olen parikymppinen tyttö ja haluaisin vinkkejä juhlasilmämeikkiin. Minulla on pienet ja sammaleenvihreät, syvällä olevat silmät. Miten saisin ne parhaiten esille? Mitkä värit toimivat parhaiten? Kiitos vastauksistasi!

Riian vastaus:

Hei! Koska kerrot silmiesi olevan pienet ja hieman syvällä, tee meikki vaaleilla sävyillä. Vaalea saa silmäsi näyttämään suuremmilta. Levitä koko liikkuvalle luomelle hento roosan sävyinen luomiväri ja häivytä kohti kulmakarvaa. Tee rajaus ohuesti ripsien tyveen Nivean Expert Eye Liner nestemäisellä rajausvärillä. Taivuta ripset ja harjaa yläripsiin maskaraa. Viimeistele meikki laittamalla silmän sisäpuolelle valkoista kajalia. Se avaa silmää ja saa ne näyttämään suuremmilta ja kirkastaa katsetta iltameikkiinkin sopivaksi.

Kasvot kapeammaksi, silmät suuremmiksi

Hei! Olen 15-vuotias tyttö, ja minulla on aika pyöreät kasvot ja pienehköt, siniset silmät. Hiukseni ovat vaaleat. Kasvojeni iho on vaalea ja kuulas, mutta erityisesti nenään meinaa tulla mustapäitä.

Miten saisin kasvoni vaikuttamaan kapeammilta ja silmäni suuremmilta? Entä mitä mustapäille kannattaa tehdä, sillä joudun käyttämään nenän alueelle paksua meikkivoidetta ja se vain pahentaa ongelmaa?

Riian vastaus:

Hoida mustapäät kuntoon Nivean Refining Clear-Up Strips -liuskoilla. Nämä t-alueelle tarkoitetut liuskat ovat helpot käyttää ja puhdistavat mustapäät pois iholta todella vaivattomasti. Testaa!

Silmät saat näyttämään suuremmilta käyttämällä vaaleita luomivärejä. Vaalea suurentaa, tumma pienentää. Unohda myös liian vahva rajaus ja panosta heleään ja raikkaaseen luomiväriin. Kasvoja voit kaventaa tekemällä poskiluun alle varjostuksen tummemmalla meikkivoiteella tai mattapintaisella aurinkopuuterilla.

Ole kuitenkin varovainen ettei varjostus näy liikaa, vaan häivyttyy hyvin ja huomaamattomasti muuhun meikkipohjaan. Harjoitus tekee mestarin, eli ei muuta kun sutimaan!

Joululahjavinkkejä äidille

Hei, tarvitsisin apua äitini joululahjan kanssa. Haluan antaa hänelle jotain hemmottelevaa, mutta sellaista joka ei vie aikaa kiireisen perheenäidin arjesta. Äitini on hieman yli 40-vuotias ja meikkaa melko vähän, lähinnä ripsaria ja puuteria. Ajattelin ehkä jotain silmänympärysvoidetta. Muitakin ideoita saa antaa, kiitokset valmiiksi.

Riian vastaus:

Hyvä joululahjavinkki äidillesi on DNAge Eye Care -silmänympärysvoide, joka kiinteyttää ihoa ja poistaa turvotusta silmänympärysiholta. Myös naamiot ja kuorinnat ovat kivoja lahjoja, koska niitä ei aina muista itselleen hankkia. Nivean naamiot on pakattu käteviin pusseihin, joista saa tehtyä kaksi hoitokertaa. Vartalonhoitotuotteet ovat myös ihania lahjoja, todellista hemmottelua siis nekin. Ihanaa joulua myös sinulle!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat