Mehu-Janne tiukassa makutestissä – katso video ja testin yllätyssuosikit

Ennätystehdas-ohjelmasta tuttu ja nettihitiksi noussut Janne "Mehu-Janne" Kuisma joi kolme litraa appelsiinimehua aikaan 3 minuuttia 48 sekuntia ja teki samalla Suomen ennätyksen. Nyt mies pääsi nautiskelemaan mehuja sokkotestissä ja valitsemaan omat suosikkinsa, katso video.

Nopeasta mehunjuonnista Suomen ennätyksen napannut Janne "Mehu-Janne" Kuisma luotti Mtv3.fi/makuja-sivujen järjestämässä sokkomaistelussa lyhyisiin ja teräviin kulauksiin. Mehua ei pyöritelty suussa, vaan maistaja otti pienen huikan jokaisesta lasista ja antoi ensimaun puhua puolestaan.

Janne maisteli mehutestissä viittä eri tuoremehua, ja suosikeiksi nousivat halpamerkit Rainbow ja Pirkka. Jannen suosikki oli lopulta Pirkan tuoremehu.

– Okei! Kyllä tuo viimeinen yllätti, että se on Pirkkaa! Janne totesi maisteltuaan mehut läpi ja kuultuaan tulokset.

Appelsiinimehua, makkaraa ja makaronia

Mehu-Jannella ei ole mitään turhan nirppanokkaista asennetta mehuihin, vaan kaikki appelsiinimehut kuulemma käyvät – hedelmälihalla ja ilman. Mehu-Janne valitsee mehuja hinnan perusteella, ja mehupönikkä ei saisi kustantaa yli 2 euroa. Tuoteselosteetkaan eivät ole ratkaisevia tekijöitä mehuvalinnoissa.

– Yhtään en ole sokereita ja lisäaineita tarkkaillut, enkä tutki mehupurkkien tuoteselosteita, ennätysmehumies kertoo.

Jannen vaimon Raili Sved-Kuisman mukaan perheessä juodaan eniten Valion appelsiinimehua, lisäksi Brazil on Jannen suosikki.

– Olen kokeillut monia merkkejä, mutta säännöllisesti juon Valion appelsiinimehua ja Brazilia. Tykkään juoda myös vettä, limut ja kahvikin menee.

Janne ei kuitenkaan lipittele mehuja ihan huvin vuoksi, vaan pääosin hän nauttii niitä ruokajuomana.

– Millaistako on hyvä mehu? No mitä enemmän mehua, sitä parempi. Juon noin puoli litraa mehua päivittäin, mutta en juo sitä huvikseni, vaan yleensä otan mehua vain silloin kun syön.

Jannen mukaan appelsiinimehu sopii kaiken ruoan kaveriksi, esimerkiksi makaronin ja makkaran kanssa.

Lue myös:

Jannen arviot sokkomakutestissä

1. Marli Natur appelsiinitäysmehu 100 % 1 l, kouluarvosana 7 ½

Ainekset: Tiivisteestä valmistettu appelsiinitäysmehu, appelsiinihedelmäliha, askorbiinihappo. Makeuttamaton, lisäaineeton, c-vitaminoitu. 100 ml sisältää energiaa 40 kcal, hiilihydraattia 10 g, rasvaa < 0,5 g, c-vitamiinia 30 mg.

– Ihan ok. En pysty sanomaan mitään merkkiä, olen ehkä joskus aiemminkin maistanut. Kouluarvosanaksi annan 7 ½.

2. Rybb & Deckers Appelsiinimehujuoma 1 l, kouluarvosana 8 ½

Makeutettu sokerilla, asesulfaami K:lla ja sukraloosilla. Ainekset: appelsiinimehu tiivisteestä, vesi, hedelmäliha, sokeri, sakeuttamisaine (guargum), askorbiinihappo, makeutusaine asesulfaami K ja sukraloosi. Täysmehupitoisuus 50%. 100 ml sisältää energiaa 22 kcal, hiilihydraattia 5 g, kuitua 0,1 g, c-vitamiinia 30 mg.

– Ihan hyvältä näyttää, tämä on parempaa kuin mehu numero 1. Tämä oli mehukkaampaa! Annan arvosanaksi 8 ½.

3. Vähiten pisteitä: Tropic 100% appelsiinitäysmehu 1 l, kouluarvosana 7

Valmistettu täysmehutiivisteestä. Ei lisättyä sokeria, vain hedelmien oma sokeri. 100 ml sisältää energiaa 45 kcal, hiilihydraattia 10 g, rasvaa < 0,1 g, c-vitamiinia 25 mg.

– Ihan hyvännäköistä mehua, mutta en tykkää siitä niin paljon. Annan tälle arvosanaksi 7. Ei ollut niin makeaa kuin mehu numero 2.

4. Toinen testin suosikeista: Rainbow 100 % Appelsiinitäysmehu, kouluarvosana 8 ½

100 ml sisältää energiaa 40 kcal, proteiinia 0,3 g, hiilihydraattia 10 g, c-vitamiinia 30 mg

– Tämä oli hyvää, minun makuinen mehu. Ei makea, eikä kirpeä, vaan sopiva. Tämä saa arvosanaksi 8 ½.

5. Suosikkimehu: Pirkka 100% Appelsiinitäysmehu, kouluarvosana 8 ½

Tiivisteestä valmistettu appelsiinitäysmehu, sisältää askorbiinihappoa. 100 ml sisältää energiaa 40 kcal, proteiinia 0,3 g, hiilihydraattia 10 g, rasvaa <0,1 g, c-vitamiinia 30 mg.

– Tämäkin kelpaa, erittäin hyvää! Tämäkin saa arvosanaksi 8 ½. Kaksi viimeistä olivat suosikkejani (Rainbow ja Pirkka), mutta tämä jäi mieleeni mauista parhaiten, Mehu-Janne kuittasi testin päätteeksi.

Sokkomakutestiin valittiin appelsiinituoremehuja,jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä.

Ennätystehdas lauantaisin MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja