Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mehevää naudanpaistia ja punaviinikastiketta

Copyright MTV Oy 2000
Julkaistu 04.07.2003 15:08(Päivitetty 28.02.2005 13:17)
  • 1-1,5 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • Punaviinikastike:
  • 4 dl hyvää lihalientä tai kastikepohjaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl yrttisekoitusta, esim. timjamia, salviaa, rosmariinia
  • ½ rkl maizenasuurustetta
  • mustapippuria myllystä

Kiloa pienempää paistia ei kannata paistaa uunissa. Kilosta riittää 5-6 hengelle. Kylmää paistia voi tarjota hyvin kuuman kastikkeen kanssa seuraavana päivänä tai sen voi käyttää leikkeleenä.

Ota paisti huoneenlämpöön puoli tuntia ennen uuniin panemista, ja pane se uuninkestävään lasi- tai keramiikkavuokaan. Valitse vain hiukan lihapalaa suurempi vuoka. Silloin irtoava lihasneste ei kuivuu astiaan kiinni.

Työnnä paistolämpömittarin kärki lihan keskelle sen paksuimpaan kohtaan. Mausta liha vasta juuri ennen kuin panet sen uuniin. Kypsennä liha 125 asteen lämmössä.

Ota liha pois uunista, kun sen sisälämpötila on 60 astetta. Silloin liha on mureinta ja mehukkainta ja leikkauspinnan väri punertava. Jos haluat täysin harmaan lihan, annan lämpötilan nousta 70 asteeseen. Tarkan kypsymisajan antaminen on mahdotonta, sillä kypsymisnopeuteen vaikuttavat mm. paistin koko ja muoto, mutta varaa pari tuntia kiloa kohden.

Kääri liha alumiinifolioon 15-30 minuutiksi ennen viipalointia. Lämpötila nousee vielä muutaman asteen. Paistin mureus pääsee oikeuksiinsa, kun se leikataan oikein, aina poikkisyin. Valmista maukas kastike sillä aikaa, kun liha tekeytyy foliossa.

Punaviinikastike : Keitä lihalientä, punaviiniä, etikkaa ja mausteita kokoon noin 15 minuuttia. Ripota joukkoon suuruste ja tarkista maku. Terävöitä se varovasti mustapippurilla. Tarjoa paisti valkosipuliperunoiden, vihreiden papujen, ja paistettujen sipulien kanssa.

Lisää aiheesta:

"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaaViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 06:29
    Sairaudet ja taudit

    Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa