Mainos

Mehevä pihvi on kesän suosituin grilliherkku

Mehevä pihvi äänestettiin kesän suosituimmaksi grilliherkuksi. Yllättäen perinteinen grillimakkara jäi äänestyksessä viimeiselle sijalle.

Lähes 2 000 nettikävijää äänestivät kesän parasta grilliherkkua. Mehevä pihvi veti ylivoimasen voiton keräten peräti 65 prosenttia annetuista äänistä.

– Kesän ihanempia hetkiä: tuore paksuhko naudan pihvi ja raikas salaatti ja toki kyytipojaksi joku hyvä punaviini, voiko parempaa olla olemassa, kyseli nimimerkki lihansyöjä.

Mehevän pihvin puolesta liputtivat myös nimimerkit Elli ja Lissu.

– Liha kypsyy grillissä mehukkaaksi ja grillimausteet antavat oman spesiaalin säväyksensä kokkaukseen. Lisukkeeksi esim. viher- tai kasvissalaattia ja viiniä.

– Jos pihvi on marmoroitunut ja kypsennetään medium- ja maustetaan suolalla ja mustallapippurilla niin ei voi kun huokaista ja nauttia. Mutta ei joka päivä voi pihviä syödä. Arkisin voi syödä kasvisnyyttejä ja kalavartaita,saunailtoina menee myös makkarat... eli kaikki hyvä ruoka.

Kasvikset suosiossa

Äänestyksessä toiselle sijalle kipusi kasvisnyytit keräten lähes 14 prosenttia annetuista äänistä. Monet liputtivat kasvisten terveellisyyden puolesta.

– Kasvikset ovat terveellinen ja herkullinen vaihtoehto. Grilli antaa makuihin oman pikantin säväyksen, nimimerkki Male kiteytti.

– Grillaat mitä tahansa lihaa, niin se kaipaa rinnalleen maukkaat kasvikset. Erilaisten kasvisten yhdisteleminen tuottaa loistavia makuelämyksiä ja kruunaa ruuan, Helsky ylisti.

Nimimerkki Zirggu puolestaan muistutti, että kesä on kasvisten aikaa.

– Ihanat, tuoreet kesäkasvikset grillissä ovat jotain niin ainutlaatuista, mitä ei talvella saa. Pihvejä ja makkaroita voi syödä aina, mutta kesän maku grillin aromin kanssa on jotain uskomatonta!

Makkara ei maistu

Pronssisijan äänestyksessä nappasi kalavartaat hieman alle 13 prosentilla annetuista äänistä.

– Kala on mehevää ja pinta rapeutuu grillattaessa. Kevyempi olo. Päivän omega-annoskin tulee näin kuitattua, nimimerkki Sirke mainitsi.

Äänestyksessä viimeiseksi jäi yllättäen perinteinen grillimakkara vain alle 9 prosentilla annetuista äänistä. Muutamille nettikävijöille makkara oli kuitenkin jokakesäinen herkku.

– Makkaraa ei oikeen tule talvella syötyä kuin keitossa, niin kesän massatapahtumien ehdoton herkku on grillimakkara, nimimerkki Stuidu ylisti.

– Grillimakkarassa on sitä oikeaa äijämeninkiä, jugi kiteytti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.