Mainos

Mediat: Keskistysleirin kaivauksista löytyi kaulakoru – tutkijat selvittävät yhteyttä Anne Frankiin

Israelissa virallisen holokaustin muistokeskuksen Yad Vashemin tutkijat kertovat löytäneensä kenties kuuluisaan juutalaistyttö Anne Frankiin liittyvän kaulakorun. Asiasta kertoo USA Today  ja israelilaislehti Haaretz

Sivuston mukaan tutkijat kaivoivat kaulakorun ylös arkeologisissa kaivauksissa Sobidorin tuhoamisleirillä ja löydetty koru vaikuttaa olevan lähes samanlainen kuin se, jonka omisti aikoinaan Anne Frank.

Yad Vashemin tutkijat arvelevat nyt, että kaulakoru kuului Karoline Cohnille, joka Anne Frankin tapaan syntyi Frankfurtissa. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että Cohn on tuntenut kuuluisan juutalaistytön, jonka päiväkirja on noussut maailman tietoisuuteen. Tutkijat yrittävät nyt selvittää onko tytöillä ollut yhteyttä toisiinsa.

Kaivauslöytö tehtiin Puolan Sobidorissa, jossa on tehty kaivauksia jo usean vuoden ajan. Sobidorin tuhoamisleirissä tapettiin yli 250 000 juutalaista natsien toimesta toisen maailman sodan aikana ja lopulta leiri tuhottiin maan tasalle Natsi-Saksan toimesta.

Päiväkirjastaan tunnettu Anne Frank kuoli Bergen-Belsenin keskitysleirillä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.