Media: Venäjä tuo ballistisia ohjuksia lähelle Suomen rajaa

Itämeren laivaston ex-komentajan mukaan kyseessä on "riittävä vastaus" Suomen Nato-jäsenyydelle.

Venäjä kertoo perustaneensa uuden, ballistisilla Iskander-ohjuksilla varustetun prikaatin Karjalaan. Izvestija-lehden perjantaina julkistaman uutisen mukaan kyseessä on vastatoimi Suomen liittymiselle Natoon.

Suomessa uudesta ohjusprikaatista kertoi aiemmin Verkkouutiset.

– Ohjusprikaatin perustaminen on hyvin oikea-aikainen toimi. Tämä on riittävä vastaus Suomen liittymiselle Natoon, sanoo Itämeren laivaston entinen komentaa, amiraali Vladimir Valujev Izvestija-lehdelle.

Venäjä on jo aiemmin kertonut suunnitelmista vahvistaa joukkojaan uudelleen perustetussa Leningradin sotilaspiirissä lähellä Suomea.

Izvestijan haastatteleman toisen "sotilasasiantuntijan" Dmitri Boltenkovin mukaan Venäjän täytyy nyt pitää silmällä suomalaisia, joiden kanssa voitiin aiemmin elää hyvissä naapurisuhteissa. Boltenkoville tuntuu olevan arvoitus se, miksi Suomi päätti liittyä Natoon.

Boltenkovin mukaan Venäjän joukkojen vahvistaminen luoteisella suunnalla on perusteltua, koska Suomella on itsellään hyvät asevoimat, minkä lisäksi maahan voi ilmestyä myös Yhdysvaltain tai Britannian sotilaita.

Lue myös:

    Uusimmat