Mainos

Media: Tukholman epäilty iskijä valitti iskun jälkeen somessa, ettei onnistunut tappamaan enemmän

Tukholman epäilty iskijä ei ollut uskonnollinen, vaan piti juhlimisesta ja alkoholista, kertoo ruotsalaismedia.

Mies oli jäänyt työttömäksi vuodenvaihteessa, minkä jälkeen hän oli kuluttanut aikaansa lähinnä tupakkaa poltellen ja nukkuen.

Iltapäivälehti Expressenin mukaan epäilty on 39-vuotias Rahmat Akilov, neljän lapsen isä, jonka perhe on edelleen Uzbekistanissa. Hän oli tullut Ruotsiin vuonna 2014, jolloin hän haki oleskelulupaa. Heinäkuussa viime vuonna hänen hakemuksensa hylättiin. Joulukuussa Akiloville annettiin neljä viikkoa aikaa poistua maasta. Kun näin ei käynyt, hänet etsintäkuulutettiin helmikuussa, mutta poliisi ei löytänyt miestä.

Akilov oli useaan otteeseen Facebookissa jakanut äärijärjestö Isisin propagandafilmejä. Expressenin mukaan hänen Facebook-kontaktejaan on yhdistetty islamilaiseen Hizb ut-Tahrir -ryhmään. Expressenin siteeraaman venäläismedian mukaan Akilov olisi myös käynyt ennen iskua sosiaalisessa mediassa keskusteluja Isis-kontaktinsa kanssa ja kysynyt muun muassa ohjeita pommin tekoon.

Iskun jälkeen Akilov oli venäläismedian mukaan valitellut, ettei se onnistunut hyvin, koska hän ei pystynyt ajamaan riittävän monen ihmisen päälle.

Akilovin naistuttava kertoi Aftonbladetille, ettei mies hänestä vaikuttanut mitenkään uskonnolliselta.

– Hän tuli Ruotsiin töihin, koska halusi lähettää rahaa perheelleen. Ei hän koskaan puhunut politiikasta tai uskonnosta tai rukoillut viittä kertaa päivässä, nainen kertoi.

Akilovin vuokrafirman kautta asbestin purkutöihin viime vuonna palkannut Pierre Svensson sanoi miehen olleen "varautunut".

– Hän ei erottunut joukosta, vaan teki työnsä. Ei häntä voi sosiaalisena pitää: me kerroimme hänelle, mitä piti tehdä, ja hän teki sen. Hän ei osannut paljoakaan ruotsia, Svensson sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Expressen kertoi jo eilen, että Akilov olisi tunnustanut teon ja kertonut tutkijoille "olevansa tyytyväinen, koska oli tehnyt sen, mitä oli halunnutkin".  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.