Mainos

Media: Hollantilainen sukellusvene seurasi venäläistä sota-alusta

Venäläinen sotalaiva joutui hollantilaisen sukellusveneen seuraamaksi Välimerellä, tiedotti Venäjän armeija. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian viitaten uutistoimisto AP:n tietoihin.

Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konashenkovin mukaan kaksi laivaston hävittäjää havaitsi sukellusveneen keskiviikkona noin 20 kilometrin päässä Venäjän lentotukialuksesta, Admiral Kuznetsovista. Venäjän mukaan sukellusvene seurasi sotalaivaa yli tunnin ajan. Lopulta Venäjän helikopterit pakottivat sukellusveneen lähtemään alueelta. Venäjän mukaan seuraamisyritys oli niin kömpelö, että se olisi saattanut aiheuttaa jopa onnettomuuden.

Konashenkov sanoo AP:n mukaan, että venäläiset ovat huomanneet Välimerellä useita Naton sukellusveneitä, muun muassa Yhdysvaltojen ydinsukellusveneen.

Naton virkamies toteaa, että sotilasliittouman alukset ovat tarkkailleen Venäjän laivaston kulkua viime viikkojen ajan, mutta tehneet sen ”vastuullisesti ja harkitusti”.

Twitterissä taas Hollannin puolustusministeriö ilmoitti, ettei se kommentoi sen sukellusveneiden liikkeitä.

Admiral Kuznetsov ja muiden venäläisalusten matkaa on seurattu jo viikojen ajan. On arveltu, että alukset ovat matkalla Syyrian edustalle. Nato on ilmaissut huolensa, että lentotukialuksen läheisyys Alepposta voi lisätä tuhoisia ilmaiskuja kaupunkiin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.