Me Naiset: TTK-tanssija Kia Lehmuskoski sairastui masennukseen kilpauransa jälkeen: "En päässyt enää sängystä ylös"

Kia Lehmuskoski kertoo Me Naiset -lehdelle kamppailleensa masennuksen kanssa kilpauransa loppumisen jälkeen.

Tanssii tähtien kanssa -valmentajana tunnettu Kia Lehmuskoski  kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa sairastuneensa kilpauransa jälkeen masennukseen. 

Elettiin vuotta 2012. Lehmuskoski oli tuolloin 23-vuotias.

– En osannut käsitellä jatkuvia paineita enkä ollut varmasti helppo tanssi- ja työpari. Keskittyminen meni välillä selviämiseen, ei itse tanssin harjoitteluun. Usein paineet valitettavasti tuli purettua läheisimpään ihmiseen eli omaan tanssipariin, Lehmuskoski kertoo Me Naisille.

Ura päättyi täysin yllättäen, kun tanssipartneri ilmoitti lopettavansa. 

– Syyllistin itseäni siitä, että olin ollut niin huono, että parini halusi lopettaa. Syyllistin itseäni siitä, että olin ollut liian epävarma, enkä siksi voittanut suomenmestaruutta.

Kilpatanssiuran päättyessä mukaan astui TTK-debytointi sijaistanssijana. Lehmuskosken oma vointi muuttui kuitenkin huonompaan suuntaan.

– Kun ahdistus ja paha olo alkoivat kasvaa, minun oli pakko hakea sairauslomaa. Kun en päässyt enää sängystä ylös, ymmärsin, että minun piti hakea jostakin apua, hän myöntää.

Tanssija kertoo hävenneensä vaikeita aikojaan niin paljon, ettei ole niistä kehdannut aikaisemmin puhua. Ei edes läheisimmille ystävilleen.

– Jollain tasolla olen varmaan hävennyt kokemustani niin kauan, että siitä puhuminen tuntui vaikealta. En ole puhunut tuosta ajasta oikein ystävillenikään.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja