Me Naiset: Artisti Bertta "Bee" Seppälä sai masennusdiagnoosin äitinsä Sarin kuoleman jälkeen – kahden vuoden päästä seurasi toinen diagnoosi

Laulaja Bee julkaisee ensimmäisen albuminsa 8:08
Bertta "Bee" Seppälä kertoi Huomenta Suomen haastattelussa ensimmäisen albuminsa julkaisemisesta.

Radiojuontaja Sari Seppälä menehtyi syöpään tammikuussa 2019. Nyt hänen tyttärensä Bertta ”Bee” Seppälä on kertonut Me Naisille, miten äidin kuolema häneen vaikutti. 

Tammikuussa 2019 radiojuontaja Sari Seppälä kuoli haimasyöpään vain puoli vuotta diagnoosinsa jälkeen 50-vuotiaana. Sarin tytär Bertta Seppälä, joka kulkee myös artistinimellä Bee, kertoi Me Naisten 26. tammikuuta julkaistussa jutussa, että kuolema oli musertavan surullinen niin silloin 20-vuotiaalle tyttärelle kuin koko perheelle. 

– Se oli iso kasvunpaikka. Läheisen kuolema muuttaa ihmistä, ja aikuistuin aika lailla. Muistan sen sumuisena aikana, Bertta kertoi Me Naisille. 

– Ystäväni ovat sanoneet, että elämänasenteeni on nykyään erilainen. Äidin kuoltua haluan pitää läheiset vielä entistäkin lähempänä. Se on myös asia, jota olen oppinut isältä ja joka yhdistää meitä: meillä molemmilla on halu pitää huolta ihmisistä ympärillämme, Bertta jatkoi. 

Me Naisten jutun mukaan äidin kuoleman jälkeen Bertalla todettiin masennus.

– Pari vuotta myöhemmin sain tosin tietää, että minulla onkin adhd. Se ei tavallaan ollut yllätys, koska äidilläni oli ja veljelläni Wommallakin on, Bertta kertoi Me Naisille. 

Diagnoosi selitti Bertalle monta asia: miksi hän on "hirveä sählä" ja kadottaa helposti tavaroita tai sen, miksi hän oli lapsena erittäin vilkas. Adhd:hen Bertta on saanut apua lääkityksestä.

– Vaikka lääkkeen kanssa oli alussa oma veivaamisensa, se on toiminut minulla hyvin. Koin heti, että siitä on minulle hyötyä. Myös hyvät elämäntavat ja rutiinit tuovat ryhtiä arkeen. Olen esimerkiksi jättänyt juhlimisen eli alkoholin käytön vähemmälle, sillä se ei tee hyvää psyykelleni, Bertta kertoi Me Naisille. 

Me Naisten jutun mukaan Bertta on oikeastaan kolmen ihmisen kasvattama: äitinsä Sarin, isänsä Hermannin ja isänsä vaimon Sanna Saarijärven. Hermanni ja Sanna muuttivat yhteen, kun Bertta oli 7-vuotias. Bertan ja tämän veljen Womman toinen koti äitinsä Sarin luona sijaitsi Keravalla alle puolen kilometrin päässä. Vuonna 2007 perheeseen syntyi Hermannin ja Sannan yhteinen tytär Fanny-Amanda.

Artisti Bee on tunnettu muun muassa kappaleestaan Viimeisiä sanoja.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat