McLaren-pomo myöntää: En ole varma jatkaako Alonso tallissa

McLarenin kilpailutoimenjohtaja Eric Boullier myöntää tallin ongelmat ja sen, ettei voi olla varma ajaako tähtikuski Fernando Alonso McLarenin väreissä enää vuonna 2018.

Alonso aloittaa nyt kolmannen kautensa toisessa McLaren-pestissään. Tallin ja moottorivalmistaja Hondan uusi yhteistyö on käynnistynyt kangerrellen, ja espanjalaiskuski on osoittanut tyytymättömyytensä useaan otteeseen. 

Myös vuosi 2017 käynnistyi McLarenin osalta murheellisesti, kun Barcelonan ensimmäisellä testiviikolla nousi esiin teknisiä ongelmia. Media odottaa jo Alonson seuraavaa räjähdystä. Myös Boullier tiedostaa turhauttavan tilanteen. 

– Kaikki sanoivat kuuden kuukauden jälkeen, että tämä pesti olisi hänelle tragedia, mutta hän on täällä edelleen kolmantena sopimusvuotenaan. Hän ei tietystikään ole iloinen, sillä hän haluaa taistella voitoista. Se onkin meidän tehtävämme tuoda McLaren sen ansaitsemalle tasolle, Boullier kommentoi La Gazzetta dello Sportille.

Ranskalaispomo pyrkii olemaan omien sanojensa mukaan Alonsolle aina rehellinen, eikä hän halua luoda vääriä odotuksia menestyksestä. Boullier ei voi kuitenkaan olla varma kaksinkertaisen maailmanmestarin uran jatkumisesta McLarenilla vuonna 2018. 

– Toivon niin, mutta en ole varma. Fernando on edelleenkin selvästi huipulla. Hänen valmistautumisensa tähän kauteen oli ilmiömäinen. Hän on esimerkki ja inspiraatio monelle kuskille, Boullier toteaa.

Alonso, 35, on ajanut McLarenille kahden viime kauden aikana 65 MM-pistettä.

Lähde: grandprix.com

Lue myös:

    Uusimmat