McLaren ei kuunnellut rengasfirman neuvoa?

Lewis Hamiltonin keskeytys formula ykkösten Kiinan GP-kilpailussa Shanghaissa olisi ollut vältettävissä, jos talli olisi kuunnellut MM-sarjan rengasvalmistajan Bridgestonen neuvoja. Rengasfirma ei ole vahvistanut tietoa.

Yksi rengasfirman työntekijöistä paljasti englantilaiselle Guardian-lehdelle, että he neuvoivat McLarenia pyytämään Hamiltonin varikolle toiselle pysähdykselle kaksi kierrosta aiemmin.

McLaren-talli pyysi MM-sarjaa johtavan britin sisään kierroksella 31. Hamiltonin auton renkaat olivat siinä vaiheessa niin loppu, että hän ajautui varikkosuoralle kääntyessään ulos radalta, kun renkaissa ei enää ollut pitoa. MM-sarjaa johtava Hamilton joutui keskeyttämään kilpailun, ja MM-tittelin ratkaisu siirtyi kauden päättävään Brasilian GP-kilpailuun.

Hamiltonilla oli selviä vaikeuksia auton hallinnassa renkaiden pidon kadottua jo aiemmin. McLaren kuitenkin jahkaili päätöstä kutsua Hamilton sisään, koska talli halusi varmuuden, että nopeasti vaihtuvassa säässä Hamilton saa oikeat renkaat loppukisan ajaksi. Talli halusi myös varmistaa, ettei Hamiltonin tarvitse tulla enää kisan lopussa kolmatta kertaa varikolle.

- Minusta me emme tehneet mitään suurta virhettä, eikä myöskään Lewis. Rata oli vain paljon kuivempi kuin varikkosuoran sisääntulo, McLarenin tallipomo Ron Dennis kertaili brittilehdelle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat