Max Verstappen nopein hurjan härdellin keskellä – Valtteri Bottaksen aika-ajo mönkään Hollannissa

Red Bullin Max Verstappen tykitti paalupaikalle Hollanin GP:n sangen rikkonaisen aika-ajon keskellä. 

Lauantain sessio lähti liikkeelle epävakaissa olosuhteissa. Kaikki kuljettajat joutuivat nojaamaan joko välikelin tai täyden sadekelin renkaisiin.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ei onnistunut alkuunkaan vesisirkuksen keskellä. Bottas oli avausosiossa koko joukon toiseksi hitain, tippuen jatkosta yli kahden kymmenyksen erolla (+0,224).

Aika-ajon isoin jytky nähtiin toisessa osiossa, kun Mercedeksen Lewis Hamilton tipahti jatkosta. Samaan aikaan Williamsin molemmat kuljettajat Alexander Albon ja Logan Sargeant etenivät kolmanteen osioon.

Rata kuivui ja useat kuljettajat lähtivät loppuhuipennukseen kuivan kelin renkailla. Williamsin Sargeantin aika-ajo päättyi dramaattisesti, kun hänen autonsa lipesi nopean mutkan yhteydessä seinämiin.

Kanadalainen ei ollut ainut, joka teloi autoaan päätösnäytöksen yhteydessä. Myös Ferrarin Charles Leclerc päätyi vauhdilla seinään.

Yksi oli ylitse muiden loppuhuipennuksessa. Kotiyleisönsä edessä ajava Max Verstappen repi puolen sekunnin (+0,537) eron toiseksi ajaneeseen McLarenin Lando Norrikseen (+0,537).

Mercedeksen George Russell oli kolmas (+0,727) ja Williamsin Alexander Albon täräytti komeasti neljänneksi (+0,852).

Lue myös:

    Uusimmat