Max Verstappen jysäytti seinään virtuaali-Le Mansin johtopaikalta – kertoi turhauttavan tiedon tapahtumista

F1-tähti Max Verstappenilla oli kosolti epäonnea matkassa, kun hän täräytti seinään viime yönä Le Mansin 24 tunnin kilpailun virtuaaliversiossa.

Kisaa oli ajettu kymmenen tuntia, kun Team Redlinen riveissä Lando Norrisin, Greger Huttun ja Atze Kerkhofin kanssa ajanut Verstappen osui seinään ja joutui valuttamaan auton varikolle korjaukseen.

Verstappen luovutti samalla ohjakset Kerkhofille, jonka mahdottomana tehtävänä oli alkaa kuroa takaisin kiinni eroa kärkeen.

– Uskomatonta…  Johdimme kisaa kymmenen tunnin jälkeen, ja sitten se päättyy tuosta vain, Norris tviittasi.

– Peli bugittaa ja se on melko lailla siinä. Me jatkamme kuitenkin taistelua ja katsotaan, mitä voimme tehdä.

Lopulta Redline päätti kuitenkin lyödä pyyhkeen kehään ja luovuttaa kisan.

Verstappen vahvisti, että kolari seinän kanssa johtui pelin teknisestä ongelmasta. Simulaattori jäätyi ratkaisevalla hetkellä.

– Valitettavasti emme voineet hallita sitä, mitä meille tapahtui tänään. Joka tapauksessa iso kiitos tallikavereilleni ja insinööreille kulissien takana, Verstappen tviittasi.

Teknisistä ongelmista kärsi myös F1-legenda Fernando Alonso, jonka autosta loppui polttoaine virtuaalipelin epäkohdan eli bugin vuoksi.

Rubens Barrichellon ja kahden ammattipelaajan Olli Pahkalan ja Jarl Teienin kanssa samassa autokunnassa ajanut espanjalainen lähti polkemaan pettymystään pyörän satulassa.

– Tämä on mukava ilta lähteä pyörälenkille. Ei ollut sellainen 24 tunnin kisa kuin toivoimme, Alonso totesi Twitterissä.

– Se oli yhdistelmä inhimillistä virhettä ja pelin bugia, jotka laittoivat meidät hankalaan tilanteeseen. Kilpailujohto antoi meille rangaistuksen, kun olimme varikolla, mikä on aika epätavallista, eikä peli antanut lupaa suorittaa rangaistusta kierrosta myöhemmin, hän selvensi tilannetta.

Alonson autokunnan kisa pääsi lopulta kuitenkin jatkumaan, ja espanjalainen kutsuttiin takaisin ohjaimiin kesken lenkkeilyn. Kätevä sauma paluulle tuli, kun peli jouduttiin keskeyttämään hetkellisesti tietoteknisten ongelmien vuoksi.

Mahdollisuudet voittoon ovat kuitenkin jo menneet.

Kilpailu on tätä kirjoittaessa yhä kesken ja päättyy Suomen aikaa kello 16.

Lue myös:

    Uusimmat