Fernando Alonson kisalle nolo loppu – 24 tunnin Le Mans -rypistys suomalaiskuskin kanssa päättyi ”inhimillisen virheen ja pelin bugin takia”

Legendaarisen Le Mansin 24 tunnin virtuaalikisaan osallistunut F1-mestari Fernando Alonso joutui lähtemään aikaisessa vaiheessa pyörälenkille jäätyään radan varteen erikoisen rangaistusepisodin jälkeen.

Alonso osallistui kisaan samassa autokunnassa toisen F1-veteraanin Rubens Barrichellon sekä kahden ammattipelaajan, suomalaisen Olli Pahkalan ja Jarl Teienin kanssa.

Kisa päättyi kuitenkin Alonson ajovuorolla kahden tunnin jälkeen. Espanjalainen osui yhteen toisen auton kanssa ja oli tulossa varikolle välitankkaukseen. Tässä kohtaa hänelle mätkäistiin varikon läpiajorangaistus.

Pelin asetuksissa läpiajorangaistuksen suorittaminen myöhemmin oli estetty, eikä Alonso saanut lupaa tankata autoaan varikolle tullessaan. Radalle palatessaan häneltä loppui polttoaine kesken kierroksen.

– Tämä on mukava ilta lähteä pyörälenkille. Ei ollut sellainen 24 tunnin kisa kuin toivoimme, Alonso totesi Twitterissä.

– Se oli yhdistelmä inhimillistä virhettä ja pelin bugia, jotka laittoivat meidät hankalaan tilanteeseen. Kilpailujohto antoi meille rangaistuksen, kun olimme varikolla, mikä on aika epätavallista, eikä peli antanut lupaa suorittaa rangaistusta kierrosta myöhemmin, hän selvensi tilannetta.

Kisaan osallistui pitkä rivi muitakin F1-kuljettajia, kuten Max Verstappen, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, Lando Norris sekä entiset rattisankarit Jenson Button ja Juan Pablo Montoya.

Alonso heitti seuraavaksi haasteen tiimilleen uusista kisoista. Pahkala oli heti valmis.

– Span 24 tunnin kisa tulee kuukauden päästä. Mennään sinne! Pahkala vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat