Mainos

Mawanella-sähköpostimato leviää

Uusi, nopeasti leviävä sähköpostimato 'VBSWG.Z' leviää parhaillaan maailmalla. Myös nimellä Mawanella tunnettu mato alkoi levitä maailmanlaajuisesti aikaisin aamuyöllä sekä Aasiassa, Australiassa että Euroopassa, jossa etenkin Pohjoismaissa.

Mawanella-mato, joka on luotu VBSWG-virustyökalulla, on helmikuussa 2001 levinneen Anna Kournikova -madon ja pari viikkoa sitten riehuneen Homepage-madon kaltainen. Mato leviää Microsoft Outlook -sähköpostisovelluksen kautta. Mato saapuu liitetiedostona sähköpostiviestissä, jonka aihe on 'Mawanella'. Sanoman sisältö on seuraavanlainen:

"Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village".

Kun sähköpostin saaja avaa liitteen, virus lähettää itsensä kaikkiin vastaanottajan Microsoft Outlookin -osoitekirjan osoitteisiin. Tämän jälkeen virus näyttää yksinkertaisen kuvan talosta, sekä seuraavanlaisen poliittisen sanoman:

Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village. This brutal incident happened here 2 Muslim Mosques & 100 Shops are burnt. I hat this incident, What about you? I can destroy your computer I didn't do that because I am a peace-loving citizen.

Virus ei tuota suoranaista vahinkoa, mutta sen lähettämät sähköpostit voivat ylikuormittaa ja tukkia sähköpostipalvelimet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.