Mawanella-sähköpostimato leviää

Uusi, nopeasti leviävä sähköpostimato 'VBSWG.Z' leviää parhaillaan maailmalla. Myös nimellä Mawanella tunnettu mato alkoi levitä maailmanlaajuisesti aikaisin aamuyöllä sekä Aasiassa, Australiassa että Euroopassa, jossa etenkin Pohjoismaissa.

Mawanella-mato, joka on luotu VBSWG-virustyökalulla, on helmikuussa 2001 levinneen Anna Kournikova -madon ja pari viikkoa sitten riehuneen Homepage-madon kaltainen. Mato leviää Microsoft Outlook -sähköpostisovelluksen kautta. Mato saapuu liitetiedostona sähköpostiviestissä, jonka aihe on 'Mawanella'. Sanoman sisältö on seuraavanlainen:

"Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village".

Kun sähköpostin saaja avaa liitteen, virus lähettää itsensä kaikkiin vastaanottajan Microsoft Outlookin -osoitekirjan osoitteisiin. Tämän jälkeen virus näyttää yksinkertaisen kuvan talosta, sekä seuraavanlaisen poliittisen sanoman:

Mawanella is one of the Sri Lanka's Muslim Village. This brutal incident happened here 2 Muslim Mosques & 100 Shops are burnt. I hat this incident, What about you? I can destroy your computer I didn't do that because I am a peace-loving citizen.

Virus ei tuota suoranaista vahinkoa, mutta sen lähettämät sähköpostit voivat ylikuormittaa ja tukkia sähköpostipalvelimet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat