Matti Vanhanen 2 prosentin kannatuksestaan Ylen gallupissa: ”Kymmenen prosentin nousu ei voi olla mahdoton tavoite”

Sauli Niinistöllä ylivoimainen gallup-johto 3:54

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen sai tuoreessa Ylen gallupissa kahden prosentin kannatuksen.

– Tuskallisen tiukassa ovat prosentit. Kerran valintani presidentin valitsijamieheksi oli kiinni yhdestä äänestä, siitä olen oppinut, että pitää jatkaa kampanjaa täysillä loppuun asti.

Toiselle kierrokselle tähtäävä Vanhanen uskoo, että hänen kannatusprosenttinsa nousee vielä kymmenellä prosentilla ennen vaaleja.

– Se ei voi olla mahdoton tavoite. Valtaosa mediaesiintymisistä ja tv-keskusteluista on tammikuussa, lisäksi yksilötenttejä on paljon. Olen saanut hyvää palautetta aikaisemmista paneeleista ja vaalikoneen pohjalta on tullut hyvin paljon kannatusta. Siihen palautteeseen verrattuna tämä kahden prosentin kannatus oli kielteinen yllätys.

Presidenttikisa käyntiin – Niinistö nautti, Vanhanen vauhtiin, Torvalds erottui 1:46

Sauli Niinistön haastajien yhteiskannatus jäi gallupissa 28 prosenttiin. Vanhanen ei kuitenkaan pidä presidenttikisan lopputulosta vielä selvänä.

– Ei ole eikä saa olla. Huomasin, että Niinistön kannattajien joukossa on paljon keskustalaisia. Tavoitteeni on, että keskustalaiset äänestäisivät keskustalaisia eikä kokoomustaustaista ehdokasta.

Vanhanen ei kuitenkaan usko kannatusyhdistyksen kautta neljän prosentin kannatuksen saaneen Paavo Väyrysen vievän hänen kannattajiaan.

– Tutkimuksen mukaan hänen kannattajistaan valtaosa on muualta kuin keskustasta. Näin ollen kalastelemme vähän eri äänestäjäkuntaa. 

Lue myös:

    Uusimmat