Mainos

Tie huipulle ei ollut sattumaa, Matti Nykäsellä oli poikkeuksellinen halu menestyä – ”Hän halusi olla kaikesta perillä”

6:04
Hannu Lepistö muisteli Matti Nykästä lämmöllä.

Edesmenneen Matti Nykäsen entinen valmentaja Hannu Lepistö muistelee suomalaista mäkilegendaa lämmöllä. Nuori Nykänen oli helppo valmennettava, jolla oli suuri halu kehittyä.

Lepistö toimi Nykäsen valmentajana vuosina 1980-1985, jolloin Nykänen teki todellisen läpimurtonsa mäkimaailman huipulle. Nuori ja lahjakas hyppääjä oli helppo valmennettava, joka halusi urallaan huipulle. Minkäänlaisia ongelmia Nykäsen kanssa ei Lepistöllä ollut.

– Mattihan oli helppo ja tosi vastaanottava valmennettava. Imi tietoa ja halusi olla kaikesta perillä. Itse hyppytapahtumahan oli Matille hyvin selvä, Lepistö kommentoi Tulosruudussa.

– Persoonana hän oli kohtelias ja hiljainen, kun olimme porukassa. Alkuvuosina ei ollut mitään ongelmia, mitä jälkeenpäin olen kuullut.

Nykänen aloitti mäkihypyn oivalliseen aikaan, sillä Suomi oli juuri aloittanut uudenlaisen ohjelman mäkihypyn kehittämiseksi. Nouseminen mäkimaailman huipulle ei ollut kuitenkaan sattumaa.

– Matin tuleminen osui juuri siihen saumaan, kun meillä kehittyi mäkihypyn valmennus ja harjoitusolosuhteet. Matti oli selvästi luonnonlahjakkuus ja himoharjoittelija, joka ei pelännyt toistoja. Matin aikana tehtiin tosi kovia kuivaharjoituksia ja paljon mäkiharjoituksia, Lepistö kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja