Matti Nykänen teki suuren vaikutuksen moninkertaiseen arvokisamitalistiin – ”Kiitos, kun annoit minulle motivaatiota jatkaa”

Moninkertainen arvokisamitalisti Gregor Schlierenzauer muisti edesmennyttä mäkihyppylegendaa Matti Nykästä kauniisti.

Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaana kotonaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Suuren mäkihyppytähden menehtyminen veti urheilumaailman hiljaiseksi. Nykäsen kuolema noteerattiin isosti ympäri Euroopan, ja monet niin mäkihypystä kuin muualtakin urheilumaailmasta tutut urheilijat ovat muistaneet edesmennyttä legendaa.

Yksi muistelijoiden joukkoon liittynyt urheilija on Itävallan mäkitähti Gregor Schlierenzauer, joka on Nykäsen ohella juhlinut maailmanmestaruutta, olympiakultaa ja mäkiviikon voittoakin. Nykänen oli 29-vuotiaalle Schlierenzauerille suuri esikuva.

– Matti Nykänen oli yksi suurimmista urheilijoista. Tulen aina muistamaan hänet erityisellä tavalla. Oli uskomattoman kaunis hetki, kun hän oli kanssani Tirolissa, jossa vietimme päivän yhdessä. Lepää rauhassa Matti. En koskaan unohda sinua. Kiitos, kun annoit minulle motivaatiota jatkaa, Schlierenzauer kirjoittaa Facebook-sivullaan.


Lue myös:

    Uusimmat