Matti Inha: Käytä asuntovarallisuutesi omaan hyvinvointiisi

Senioriasumisen ja palveluiden tarpeet kasvavat lähitulevaisuudessa räjähdysmäisesti, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Riittävätkö yhteiskunnan rahkeet tarvittavien palveluiden tarjoamiseen, vai pitäisikö ikäihmisten itse ottaa asiat hoitaakseen?

– Yhteiskunta hoitaa osansa, mutta tarve senioreiden asunnoille ja palveluille on sen verran suurta, että omatoimisuuttakin tarvitaan, sanoo rahoitusneuvos Matti Inha Suomen Hypoteekkiyhdistyksestä.

– Kaikkialla maailmassa ihmiset haluavat ikääntyessään asua omassa kodissaan. Se on ensisijainen vaihtoehto, ja suomalaisilla on siihen hyvä mahdollisuus, koska enemmistöllä on oma omistusasunto, hän jatkaa.

Millä sitten rahoittaa palvelut, joita iän karttuessa ehkä tarvitaan, jotta omassa kodissaan pystyisi elämään mahdollisimman pitkään?

– Niiden suomalaisten, joilla on omistusasunto, kannattaa käyttää käänteisrahoitusmahdollisuuksia, joita he voivat eläkkeensä lisäksi käyttää palveluiden ostamiseen ja silti asua omassa asunnossaan loppuikänsä, Inha selittää.

– Asunnossa kiinni olevaa varallisuutta voi, ja melkein voisi sanoa että pitääkin, käyttää omaksi hyvinvoinnikseen, hän päättää.

Studio55/Elina Rantalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja