Mainos

Matkustajakoneen laskusiivekevika vaivasi Rovaniemellä – pakotti koneen laskeutumaan normaalia kovemmalla vauhdilla

Matkustajakoneen laskusiivekkeeseen tullut vika aiheutti tänään hälytyksen suuresta ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta Rovaniemen lentokentällä.

Pariisista lähtenyt kone oli matkalla Kittilään, kun miehistö havaitsi vian laskusiivekkeessä. Hälytys tuli suurena ilmaliikenneonnettomuuden vaarana lennonjohdon kautta ennen kello 14:ää.

– Alun perin se oli matkalla Kittilään, mutta tuli laskuun Rovaniemellä, koska siellä on parempi pelastustoimen valmius, päivystävä palomestari Pekka Siivola kertoo STT:lle.

Pelastuslaitos lähti Siivolan mukaan paikalle kaikkien Rovaniemen keskusta-alueen yksiköiden voimin ja oli paikalla ennen kuin kone laskeutu.

Lasku sujui turvallisesti, vaikka kone joutui laskeutumaan hieman normaalia kovemmalla vauhdilla. Pelastuslaitokselle ei ollut tehtävää. Suureen onnettomuuteen oli kuitenkin varauduttu.

– Ainahan se riski on, jos jotain laskussa menee vikaan, niin pelastuslaitosta voidaan tarvita. Sen mukaisella varautumisella lähdettiin sinne, Siivola sanoo.

Koneessa oli pelastuslaitoksen mukaan 146 matkustajaa. Finavian mukaan kone kuuluu ASL Airlines -yhtiölle, joka toimii useissa Euroopan maissa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja