Mainos

Matkanjärjestäjät boikotoivat Viipuria

Runsaat kaksikymmentä suomalaista matkanjärjestäjää ja liikennöitsijää lopetti vuodenvaihteessa bussimatkojen myynnin Viipuriin. Boikotti on voimassa helmikuun puoleenväliin saakka.

Syynä boikottiin ovat Viipurissa jatkuvasti tapahtuvat turistien ryöstöt ja taskuvarkaudet. Ryöstöt ovat viime aikoina lisääntyneet ja varkaat ovat tulleet yhä julkeammiksi, eivätkä viranomaiset tai lähinnä miliisi ole niihin matkanjärjestäjien mukaan puuttuneet.

Matkanjärjestäjät katsovat, ettei rikosten ehkäiseminen olisi vaikeata, koska niihin syyllistyy vain noin parikymmentä nuorta käsittävä joukko. Nuoret ryntäävät turistien kimppuun torien varrella heti, kun he nousevat bussista.

Matkanjärjestäjät ovat vedonneet mm. Viipurin kaupungin johtoon ja miliisiin, jotta jotain tehtäisiin tilanteen korjaamiseksi. Myös viipurilaisia matkailusta leipänsä saavia yrittäjiä on kehotettu puuttumaan asiaan.

Poliisiyhteistyötä Viipurin linnan 700-vuotisjuhlissa

Varkaat ovat vieneet pääasiassa iäkkäiltä ihmisiltä lompakoita, kännyköitä sekä silmälaseja. Röyhkeyden huippu on se, että sujautettuaan rahat lompakosta taskuunsa varas on tullut kauppaamaan sitä takaisin omistajalle. Samoin silmälaseja on varastettu ja sen jälkeen tarjottu uhrille mahdollisuutta ostaa ne takaisin.

Viipurin miliisi levittelee käsiään: asialle ei voi tehdä mitään, ellei ryöstön kohteeksi joutunut tee miliisille virallista rikosilmoitusta. Sen tekeminen on kuitenkin miliisin kuulusteluineen niin aikaa vievää ja hankalaa, etteivät uhrit ole siihen ryhtyneet.

Viipurin linnan 700 -vuotisjuhlien aikana 1993 turistien turvana Viipurin kaduilla partioi myös suomalaisia poliiseja. He eivät voineet toimia poliisin valtuuksin, mutta he olivat rikosten uhrien tukena ja toimivat yhteistyössä Viipurin miliisin kanssa. Vastaaviin toimiin ei ainakaan toistaiseksi ole päätetty ryhtyä, kerrotaan sisäasiainministeriöstä. Epävirallisissa keskusteluissa on kuitenkin pohdittu yhteistyötä Viipurin miliisin ja Suomen poliisin kanssa. Yhteistyö tulisi kysymykseen ainoastaan turismin ollessa Viipurissa vilkkaimmillaan, eli lähinnä kesällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.