Kokoomus esittää Paula Risikkoa eduskunnan varapuhemieheksi

Kokoomus esittää eduskunnan varapuhemieheksi Paula Risikkoa. Risikko toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 2018–2019.

Vaasan vaalipiiriä edustava Risikko on toiminut kansanedustaja vuodesta 2003. Hänet valittiin peruspalveluministeriksi Matti Vanhasen (kesk.) toiseen hallituksen vuonna 2007, minkä jälkeen Ylihärmästä kotoisin oleva poliitikko on toiminut myös sosiaali- ja terveysministerinä, liikenne- ja kuntaministerinä sekä sisäministerinä.

Eduskuntaryhmän johtoon tuore kasvo

Eduskuntaryhmä valitsi puheenjohtajakseen Matias Marttisen. Hän on toisen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä ja koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

– Kiitän saamastani luottamuksesta. On kunnia johtaa pääministeripuolueen eduskuntaryhmää, Marttinen sanoo.

Hän toteaa, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on äärimmäinen sitoutunut toteuttamaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusohjelmaa.

– Suomalaiset äänestivät kevään eduskuntavaaleissa muutoksen puolesta. Työnteko ja yrittäjyys nostetaan etusijalle kaikessa päätöksenteossa, ja hyvinvointiyhteiskuntaa uhkaava velkaantuminen laitetaan kuriin, Marttinen sanoo.

Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Pia Kauma Uudenmaan vaalipiiristä, toiseksi Sinuhe Wallinheimo Keski-Suomesta ja kolmanneksi Mari-Leena Talvitie Oulusta.

Eduskuntaryhmän työvaliokuntaan nimitettiin lisäksi Karoliina Partanen (Savo-Karjala), Ville Valkonen (Varsinais-Suomi) ja Janne Heikkinen (Oulun vaalipiiri).

Lue myös:

    Uusimmat