Marttojen vinkit: Kaikki mitä sinun tulee tietää tahranpoistosta

Tahranpoistossa olennaista on tietää, mikä puhdistaja sopii millekin pinnalle. Tahrasta pääsee yleensä parhaiten eroon, kun toimii ripeästi eikä anna tahran kuivahtaa.

Ennen tahranpoistoon ryhtymistä sinun tulee tarkistaa puhdistajan sopivuus. Pahimmassa tapauksessa väärä puhdistusaine nimittäin vain levittää tahriintunutta aluetta, piirtää tumman renkaan tahran ympärille tai vahingoittaa tekstiiliä. Aineen sopivuutta voi testata laittamalla pienen määrän puhdistusainetta tekstiilin tai muun pinnan saumakohtaan tai muuhun näkymättömään kohtaan. Puhdistusteho ei tietenkään ole taattu, vaikka aine ei pintaa vahingoittaisikaan.

Tahriutuneet arvokkaat vaatteet kannattaa viedä suosiolla pesulaan, samoin vaatteet, jotka vaativat kuivapesua. Pesulan henkilökunnan täytyy saada tietää, mikä tahra on kyseessä, ja onko tahraa yritetty poistaa kotikonstein. Älä siis häpeile totuutta – vale voi huonontaa puhdistusmahdollisuuksia.

Tahranpoistoaineiden kirjo on suuri

Markkinoilla on lukuisia tahranpoistajia, jotka sopivat mitä erilaisimpiin puhdistustehtäviin. Usein tahranpoistoon voi kuitenkin löytyä apu myös omasta ruokakaapista, sillä esimerkiksi sooda, sitruuna ja etikka ovat tehokkaita puhdistajia.

Tahranpoistossa tulee olla tarkkana, sillä monet puhdistajat ovat myrkyllisiä, huumaavia tai tulenarkoja. Tämän takia aineita tulee käsitellä huolella ja ne tulee säilyttää alkuperäisissä pakkauksissaan poissa lasten ulottuvilta. Tahranpoiston lomassa on hyvä tuulettaa, ettei tule hengiteltyä liikaa huumaavia höyryjä.

Marttojen ja Siivousinfon sivuilta löytyy ohjeita erilaisten tahrojen poistoon.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat