Marttinen: Yle-ryhmä kokoontunee ensi viikolla – MTV:n tiedot: Neuvottelut perussuomalaisten kanssa jumissa

Yle-työryhmä kokoontunee viimeistään ensi viikolla, ennakoi ryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.). 

Yle-työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) yrittää yhä ratkoa pahasti jumissa olevia neuvotteluita vetämässään työryhmässä.

Tavoitteena on yhä, että ratkaisu syntyisi ennen eduskunnan kesätaukoa, hän sanoo.

– Neuvottelut jatkuvat, ja tulen kutsumaan työryhmän koolle heti, kun näkyvissä on kompromissiesitys, joka voisi edetä kaikkien ryhmien osalta. Kokous pidetään hetimiten, kun näyttää siltä, joko tällä tai ensi viikolla, Marttinen sanoo MTV Uutisille.

Eduskunta jää kesätauolle näillä näkymin aikaisintaan ensi viikon jälkeen. Yle-ryhmän työ on jumittanut, sille sen piti valmistua kesäkuun loppuun mennessä. 

Perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä erimielisyyttä

MTV Uutisten tietojen mukaan Marttinen käy neuvotteluja ennen kaikkea perussuomalaisten suuntaan. Perussuomalaiset sekä Liike Nytin Hjallis Harkimo ovat vaatineet Yleltä isompia leikkauksia kuin pöydällä olleessa kompromissiesityksessä, joka kelpaisi muille puolueille. 

– Marttinen käy nyt neuvotteluja perussuomalaisten kanssa, Harkimo vahvistaa. 

Marttinen sanoo käyvänsä kahdenkeskisiä neuvotteluja puolueiden välillä "joka suuntaan", eikä halua vahvistaa, mistä sovun syntyminen eniten kiikastaa. 

Ylen leikkauksia ja tehtäviä pohtivassa työryhmässä ovat edustettuina hallituspuolueiden lisäksi myös oppositiopuolueet, koska Yleä koskevista asioista on perinteisesti päätetty parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden kesken. 

Perussuomalaiset olisi valmis ohittamaan perinteen, sillä puolue on turhautunut siihen, että Yle-leikkauksissa joudutaan kuulemaan myös oppositiota, joka ei muutenkaan ole innokas leikkauksiin talouden tasapainottamiseksi. 

Perussuomalaisissa turhautumista

Perussuomalaisissa on turhautumista myös siihen, että esimerkiksi kokoomus on ennen vaaleja esittänyt Ylelle huomattavasti suurempia leikkauksia, kuin mihin työryhmä olisi nyt päätymässä.

MTV Uutisten tietojen mukaan Yle-työryhmän työ on ollut niin jumissa, että esillä on ollut myös työryhmän lakkauttaminen tuloksettomana. Työryhmä sai jo kertaalleen lisäaikaa kesäkuun loppuun asti, mutta valmista ei tullut tuolloinkaan.

– Se on spekulaatiota, Marttinen kommentoi työryhmän lakkauttamista tuloksettomina. 

– Tavoitteeni on löytää yksimielinen kompromissi kaikkien puolueiden välillä, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat